keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Usko ketjureaktioon..

Olen sitä mieltä: Kun autat yhtä, tulee hän auttamaan suuremmalla todennäköisyydellä myös jotain toista. Näin ratas on asetettu pyörimään kohti parempaa.

Näin joulun lähestyessä mietin, miten itse voisin tehdä edes jonkun hyvän eleen jollekkin jonka tiedän sitä elettä todella tarvitsevan. Eleenhän ei tarvitse olla suuri taikka ihmeellinen vaan pieni juttu jonkun muun hyväksi.

On paljon vähävaraisia, yksinäisiä ihmisiä, vanhuksia, jne jotka osaisivat varmasti arvostaa ja yllättyä positiivisesti kun jotain edes jollekkin keksisin.

Joka puolella näkee keräyslippaita, joulupatoja jne... Mutta silloin ei todellisuudessa tiedä mihin juuri se sinun kolikkosi menee. Uskon kyllä että varmasti johonkin hyvään kuitenkin. Ja usein itse myös laitan jonkun kolikon kun lippaan näen, mutta nyt mietin miksen suoraan tekisi pientä juttua ihan itse jollekkin.

Mitä sitten voisi tehdä?

- Asuuko naapurissa yksinäinen vanhus?
- Vähävarainen perhe?
- Joku joka tarvitsee arjessa apua?

Apua voi antaa monella tavalla ja tärkeintä mielestäni on tehdä ele niin ettei vastapuolen tarvitse esim. hävetä ottaessaan sitä vastaan. Joitakin voi hävettää ottaa uusi lelu vastaan ja voi harmittaa että tietääkö tuo naapurikin jo miten vaikea rahatilanne täällä perheessä on?! Näin ollen mietin että ehkä hienovaraisempana eleenä voisi viedä vaikka omille lapsille pieneksi jääneitä vaatteita tai leluja/lelun jota ei enää oma/omat lapset tarvitse. Reippaasti pimpottaa ovea ja sanoa että "hei tuli mieleen kun teillä tuo pieni täällä on että mahtaiskohan teillä olla näillä käyttöä kun meillä ne on jääneet jo pieneksi". Siitä ehkä ei tulisi vastapuolellekaan olo että "näytetään jo niin apua tarvitsevilta että naapuritkin kantaa lahjoja meille".. Joku toki ottaisi uudenkin varmasti avosylin ja todella kiitollisena ilman häpeää vastaan.. Mutta jos ei ole reaktiosta varma niin uskon tämän olevan varmempi vaihtoehto.

Voi auttaa roskien viennissä, kauppakassien kannossa, joulutähti kukan viennillä,  konvehti rasian annolla, jokin pieni kaunis ele jollekkin. On paljon vapaaehtois työtä jossa apu on aina varmasti tervetullutta mutta jos oma aika ei riitä moiseen on myös paljon muita vaihtoehtoja. Apua kun voi antaa myös ihminen jolla raha ei ole ylimääräiseen! Apua on niin monenlaista ja kauniita eleitä myöskin kasapäin.

Pistetään hyvä kiertämään!

 


-Elisa
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti