lauantai 6. joulukuuta 2014

Itsenäisyyspäiväkakku GL, L

Kaksivärinen herkkukerkku jonka voi toteuttaa myös "tavallisena" vaihtaen gluteenittomat keksit normaaleihin.. Pienempi kakku (sisällä oleva) värjätty elintarvikevärillä siniseksi näin itsenäisyyspäivän kunniaksi. Olinpas fiksu, hihi... Aikaisemmin olen toteuttanut samalla tekniikalla tuplasuklaa-juustokakun, laittamalla pienemmän sisällä olevan kakun valkosuklaasta jolloin väri jäi luonnonvalkoiseksi. Massa joka laitettiin pienen kakun päälle oli sitten taas tummastasuklaasta ja näin ollen väriltään tumman ruskea. Leikatessa valkosuklaa osuus tulee nätisti näkyviin. Kun taas tässä kakussa leikatessa sininen paljastuu kakun sisältä.



Kakun itse teko on hyvinkin nopeaa, mutta koska pikkukakku pitää jähmettää ennen sen siirtämistä isoon vuokaan vaatii se tietysti kaksi leivonta kertaa.. Jähmettymiseen menee n.4h

Pikkukakun ohje:

pohja:
40g gluteenittomia digestive keksejä
50g gluteenittomia piparkakkuja
25g sulatettua voita tai margariinia (L)

1) laita kokonainen leivinpaperi kiinni irtopohjan ja reunojen väliin. (älä revi yli tulevaa paperia, tämä helpottaa huomattavasti kakun siirtämistä isompaan vuokaan kakun jähmetyttyä)
2)  murskaa keksit pieneksi hipuksi, sekoita joukkoon sula voi ja painele pienen irtopohjavuuan pohjaan tasaiseksi.

täyte:
2kpl liivatelehteä
1 kanamunan valkuainen
100g maustamatonta tuorejuustoa (L)
2dl kuohukermaa (L)
1dl maitoa (L)
3/4dl sokeria

sinistä elintarvikeväriä

1) Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen.
2) Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.
3) Laita kattilaan kerma, maito ja sokeri. Sekoita kunnes seos kertaalleen pulpahtaa jolloin on aika lisätä liivatteet joista puristettu ylimääräinen vesi pois. Sekoita jotta liivatteet liukenevat.
4 )Anna seoksen jäähtyä, jonka jälkeen sekoita nestemäinen seos muna-tuorejuusto seokseen vatkaimella vatkaten.
5) Lisää haluamasi elintarvike väri ja sekoita vielä kertaalleen.

Seon jää todella veteläksi joten tämä siis täysin normaalia. Kaada seon jähmettyneen keksipohjan päälle ja lisää vuuan päälle kelmu. Laita kakku tasaiselle alustalle jääkaappiin jähmettymään.

Pikkuisen jähmetyttyä ....

Hieman häiriintynyt väri ei onneksi kakussa mitenkään makuun vaikuta. :D Eli ei ihan tullut suomenlipun sinistä tuolla elintarvikevärillä...


Isonkakun ohje:

pohja:
50g gluteenittomia digestive keksejä
60g gluteenittomia piparkakkuja
35g sulatettua voita tai margariinia (L)

1) Sekoita keksimurut ja voi keskenään samoin kuten pienenkin kakun kanssa.
2) Avaa molempien irtopohjavuokin reunukset ja nosta reunat pois.
3) Siirrä pikkukakku kokonaisen leivinpaperin kera isomman vuuan keskelle ja laita isot reunat paikoilleen jättäen leivinpaperi paikoillee. Nyt ei ole väliä otatko reunojen ulkopuolelle jääneet paperit pois vai jätätkö repsottamaan.
4) Lusikoi keksi-voiseos pikkukakun ympärille leivinpaperin päälle ja painele tasaiseksi saman korkuiseksi kerrokseksi mitä valmiissa pikkukakussakin.
5) Siirrä kakku jääkaappiin jotta uusi keksivoi osuus jähmettyy.

päälle tulevan massan ohje:
3kpl liivatelehteä
2kpl kananmunan valkuaista
150g maustamatonta tuorejuustoa (L)
3dl kuohukermaa (L)
1dl maitoa (L)
1dl sokeria

1) Sekoita ainekset kuten pikkukakussakin vaihe vaiheelta samalla tavalla. (Huomaa kuitenkin määrien erot kakuissa)
2) Jäähdytä seos kunnolla (pidä hetki esim. jääkaapissa tai ikkunalaudalla).
3) Kaada seos pikkukakun päälle, jolloin pikkukakku jää piiloon ja toivo sormet ristissä ettei värit sekoitu keskenään. :)
4) Laita kakku tasaiselle alustalle jääkaappiin ja kelmu päälle.

kuva1 halkaistut piparit ja digestivet, kuva2 voi ja keksi hiput sekoitettuna, kuva3 irtopohjavuuan pohjalle paineltu keksi-voi massa.


kuva1 valkuaisvaahto, kuva2 kerma-maito-sokeri kattilassa, kuva3 aikaisemmat sekoitettuna keskenään.


VINKKI: Voit kaataa soksen värjätyn kakun päälle esim kakun ollessa jääkaapin hyllyllä, näin sinun ei enää tarvitse siirtää kakkua kaadon jälkeen, joka auttaa sitten taas siinä ettei värit sekoitu keskenään.



Muutaman tunnin kuluttua kakku on valmis nautittavaksi!



Hyvää itsenäisyyspäivää!

-Elisa


Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti