keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Rv 37

Taas viikko pidemmällä tässä raskaudessa, en voi sanoa ajan junnaavan kuten esikoista odottaessa. Aika on mennyt kuin siivillä, ihan alusta alkaen. Uskomatonta miten ihan kohta hän on todella täällä! Nyt on 36 täyttä raskausviikkoa, eli puhutaan jo rv 37 alkaneen.

Meidän viimeviikon käynti synnärin kontrollissa meni ihan hyvin. Periaatteessa en saanut hiottua varmuutta tai muutakaan mielelleni. Sain kuitenkin kuuntelevan kätilön ja lääkärin, jolla oli oikeasti aikaa pohtia tulevaa meidän kanssa edes sen pienen hetken. Alkuperäiseen synnytys-suunnitelmaan lisättiin muutama juttu myös ja sovittiin käynnistyksestä rv 38. Täältä pääset lukemaan esikoisen synnytyskertomuksen paloja.

Käynnistyspäivä  osuu kahden viikon päähän. Käynnistys aloitetaan ballongilla tuon päivän aamuna klo 10. Jos ballongi ei tekisi haluttua tehtäväänsä 24h aikana, mainittiin mahdollisesti kalvojen puhkaisusta seuraavana toimenpiteenä. Kuulostaa ihan hyvältä suunnitelmalta, toiveeni on nimittäin kaikki mahdollinen "luonnollinen" kokeilu ennen lääkkeitä. Mutta jos näistä ei apua olisi, niin sitten seuraavaksi sanottiin olevan lääkkeiden kanssa nopeuttaminen. Hetki näyttää kun se on käsillä sitten.



Matkaan astui kuitenkin pienoinen mutka, nimittäin vauvan kääntyminen perätilaan. Käännöstä yritetään vielä tyksissä, jollei vauva päätä itse kierähtää takaisin pää alaspäin ennen maanantaita. Pari yötä mukana on olleet myös säännölliset supistukset 4h ajan, sekä kohdun suu oli alkanut jo kypsymään ja lääkärin mitatessa sormella auki. Eli neljän päivän aikana supistukset saaneet aikaan inan edistymistä, vielä kun vauva kääntyisi! Tälle viikolle varasin ajan myös raskausaikaan erikoistuneelle osteopaatille. Lisäksi aloitan tänään yksilöllisen synnytysvalmennus-paketin, jossa koitetaan hioa lisä luottoa kehoon ja tulevaan synnytykseen. Siitä kirjoitan teille myöhemmin vielä lisää!


kuvat ovat rv 27


Olen voinut pääsääntöisesti hyvin, tämän kasvavan mahani kanssa ja tunnen siitä kiitollisuutta! Monen olot tuntuu huononevan loppua kohden ihan mielettömän rajullakin kädellä. Pyrin itse pitämään mielessä väliaikaisuuden, kun jokin uusi oire ilmaantuu. Jäljellä ei kuitenkaan enää kauaa ole ja olisi se outoa jollei jotain tuntuisi. Sisällä kun kasvaa miltein täysin kypsä pikku ihminen.

 Onko sulla kokemuksia vauvan kääntämisestä? Miten onnistuttu ja mitä yritetty? :)

Mukavaa viikkoa!
-Elisa
3 kommenttia on "Rv 37"
  1. Hei! Mulla oli ensimmäinen perätilassa ja kääntämistä yritettiin muistaakseni 36-37 viikolla. Se tuntui hieman epämiellyttävältä, vaikka varovasti yrittivätkin. Vauva ei kuitenkaan halunnut kääntyä. Tyttö lähti syntymään 40+1 ja syntyi siis perätilassa alakautta. Onhan perätilasynnytys riskialttiimpaa ja raskaampi kokemus mutta ihana kokemus ja meidän kohdalla kaikki meni erittäin hyvin! Vauva haluttiin nopesti kuitenki ulos ponnistusvaiheessa, jottei pää jääisi "jumiin" ja siksi annettiin oksitosiinia ja tehtiin melko iso välilihan leikkaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kokemuksesi jakamisesta ja ihanaa miten teillä onnistui noin hienosti myös perätilassa synnytys, vau! <3 Itsellä olo etten nyt ole enää edes taas varma, miten päin pieni kohdussa kököttää. Neuvola tädin mukaan olisi mahdollisesti jo hakeutunut takaisin pää alaspäin! Kunpa näin olisi, maanantaina se sitten selviää.

      Meillä edessä sektio jos vauva ei oikein päin olisi. Esikoinen kun jumittui ponnistusvaiheessa, niin alateitse en vauvaa saa edes yrittää perätilassa. Täytyy uskoa että se mikä tässä eteen tulee, on juuri oikea myös meille. <3

      Mukavaa viikonloppua! :) -Elisa

      Poista