sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Mitä vauva tarvitseekaan?

Turvallista syliä, puhtaan vaipan, maitoa ja unta.....

Tuttavien kysyessä Veeltä jääneiden vauva tarvikkeiden perään, olen jokaiselle todennut niiden menneen eteenpäin jo vuosia sitten. En osannut säästää käytännössä mitään,  sille varalle että joskus ehkä uskaltaisin yrittää toista. Annoin kaiken tutuille ja tuttujen tutuille eteenpäin jo käytännössä heti tarpeettomaksi jäädessään. Eli tämän pienen tulokkaan kohdalla, valmistaudutaan taas ihan nollasta.

Nyt ollaan tehty listaa hankinnoista joita pieni tarvitsee ja tuntuu että olen yhtä ulalla kuin ensimmäisellä kerralla sen suhteen, mikä on ehdoton ja mikä ei. Ainut ehkä jossa muistaa olla fiksumpi, on vauvanvaatteiden suhteen! Nyt huomaan miettiväni käytännöllisyyttä, enkä pelkästään sitä miten söpöjä kaikki pienet vaatteet ylipäänsä on.






Mietintämyssy:

1. Rattaat -  Britax smile 2

2. Turvakaukalo - Jonka saa kiinni rattaisiin, niin näppärä!

3. Pinnasänky -  Säädettävällä pohjalla. Patja, peitto sekä lakanoita. Reunapehmusteet, ettei pikku ukkelin jalat eksy ihan niin herkästi pinnojen väliin.

4. Hoitopöytä ja alusta

5. Citteri - päätettiin että ostetaan vauvakeinu myöhemmin lisäksi, jos pikkuinen semmoista tuntuisi kaipaavan. Nyt mennään Babybjörn balancen kanssa, jonka uskon ajavan asiansa erittäin hyvin!

6. Unipesä - Raskaus houruissani ompelin kaksi valmiiksi. Toisen joka menee heti synnyttyä, sekä toisen vähän hänen kasvaessaan.

7. Hoitolaukku

8. Keinuva nojatuoli syöttöihin ja vauvan kiikutteluun.  Saa käden tukevasti vauvan alle imetystyynyn avulla, ilman oman hartian totaali jännittämistä. Pakko ajatella pidemmälle tälläkertaa tämän niskan vuoksi ja onhan se nyt jo vaan kiva olla mukavassa asennossa itsekin!

10. Vaatteita

11. Rintapumppu (nännilaput, rasva, rintakumi, maidonkerääjä imetysliivit jne...), tuttipulloja ja pari tuttia joita sitten ostetaan lisää jos vauva niitä tulee kaipailemaan enemmän.

12. Harsoja, vauvan pikku peittoja pari, esim. rattaisiin tai vaan hänen allensa sohvalle esim laskiessa.

13. Imetystyyny.

Vaippoja ja muita hoitotarvikkeita...

Mitä kaikkea pieni ihminen tarvitsee ja mikä on täysin turhaa?

-Elisa
5 kommenttia on "Mitä vauva tarvitseekaan?"
  1. Kuulostaa hyvin samalaiselta kuin oma tarpeellisuus-listani vauvalle. Ainoastaan yksi arkea paljon helpottava puuttui, oli vauvan lämpöpussi. Helpotti paljon kauppareissuilla, päiväunilla ja kyläilyissä, kun vauvalle ei tarvinnut survoa pukua päälle - vain hanskat, pipo ja kauluri riittivät.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se meillä itseasiassa on myös!, pääsi unohtumaan listasta.. :D On juu kyl varmasti aika ehdoton, kun syntyy tammikuussa. Ihanaa alkanutta uutta vuotta! :) -Elisa

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Ehdoton kyllä kylpytuelle. Saa kädet vapaaksi. Ehdoton ei pullonlämmittimelle. Oli oikein turhuuksien turhuus ukkelin kanssa, jonka nälkä iski heti eikä minuutin päästä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainiin se tuki, kiitos! :) Juu meillä jää myös lämmitin hankkimatta, toivon niin kovasti myös imetyksen onnistuvan tämän toisen kohdalla!! Saas nähdä! :D -Elisa

      Poista