maanantai 22. tammikuuta 2018

Rv 38








Viimeisiä viedään! Tälle viikolle suunniteltu käynnistys lähenee päivä päivältä. Jännityksellä odotan pysyykö pieni matkassa siihen saakka, vai miten hommat etenee. Esikoinen käynnistettiin raskausmyrkytys epäilyn vuoksi rv40+0 ja tämän käynnistys sovittu rv38+2. Siihen verraten on olo, että ei tämä täältä kyllä aikaisemmin liikkeelle lähde. Mikään ei kuitenkaan koskaan ole varmaa, olihan tällä kiire jo rv 29!

Tänään oli viimeinen äitiysneuvolakäynti ennen pienen syntymää, sekin tuntuu ihan hassulta. Juurihan me mentiin ensimmäiselle käynnille ja odotus oli ihan alkumetreillä. Nyt 30vk myöhemmin, ollaan saatu  kokea mielettömän ihana odotusaika, vauvan potkut ja vaikka mitä mietintöjä läpikäyden. Välillä pieni huoli matkassa, mutta suurimaksi osin kuitenkin rauhallisin fiiliksin hetkistä nauttien. Ensiviikon neuvola-aika onkin sitten jo kotikäynti pieni kainalossa eikä enää mahassa, eli äitiysneuvola vaihtuu vauvan neuvolaan.

Kohdunkorkeus oli kasvanut kahdessa viikossa vain puoli senttiä (30,5cm) ja tuohon syyksi lienee hieman jo laskeutunut pikkuinen. Turvotusta ei edelleenkään ole sen koommin tullut ja proteiinit pysyneet poissa testeissä. Päänsäryn pistän huonojen öiden sekä niskan tilanteen piikkiin. Hemoglobiini oli noussut yhdellä (99)  kahdessa viikossa, joten ei nyt ainakaan laskua sen suhteen, vaikka saisihan tuo reilusti korkeampi olla. Paineet myös hyvät 102/77. Eli nyt ei ainakaan merkkejä raskausmyrkytyksen suhteen.

Kroppa selkeästi kyllä jo valmistautuu tulevaan ja voinnissa ilmenee muutoksia jatkuvasti. Veen hoitokuviot on sovittuna, kassi pakattuna ja koti valmiudessa tulokasta varten. Aamulla huikkasin Jaakolle puhelimen pitämisestä lähellä, ihan vaan varmuuden vuoksi. Jännittäviä nämä viimeiset päivät.
Ihan kohta.

Mitä fiiliksiä teidän mielessä on pyörinyt synnytyksen lähestyessä?

Ihanaa uutta viikkoa! -Elisa

Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti