sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Torttutaikina x 2 (GL, L ja Maidoton)

Viime talvena sain mummiltani kaksi torttutaikina ohjetta joita itsekkin saisin syödä, saa toki kaupasta gluteenitonta valmistakin mutta miksei tekisi alusta loppuun välillä itse?

Joten päätin kokeilla ja suosittelen ehdottomasti kokeilua myös muille jotka eivät gluteenia syystä tai toisesta siedä toisen takinan pystyy toteuttamaan myöskin MAIDOTTOMANA. Taikinat ovat hieman vaikeampia käsitellä mitä perinteinen torttutaikina mutta ei kuitenkaan mahdoton toteuttaa joten yrittämään vaan! Jauhoja lisäämällä ja taikinaa kylmänä pitämällä helpottuu sen kanssa työskentely huomattavasti.

Näin ollen suosittelenkin ainesten sekoittamisen jälkeen sen laittoa hetkeksi vaikka jääkaappiin ennen työstämistä.

Rahkataikina: 

250g margariinia (L)
5dl gluteenitonta jauhoseosta
1prk maitorahkaa (L)

Sulata voi ja sekoita ainekset keskenään. Käytä taikinaa työstäessä apuna jauhoja.

Uuni 225`C 10-15min


Helpoin näistä oli tehdä ns. luumuhillo taskuja koska varsinkinkin perunahiutale tasku taikina on herkästi murenevaa. Mutta toki voi koittaa tehdä ihan perinteisiä tähtitorttujakin! :)Perunavoitaikina: ( Mahdollista vaihtaa margariini maidottomaan levitteeseen esim. Keijun tummansininen rasia)

1,5dl perunahiutaleita
1,5dl vettä
200g margariinia (L) tai Maidotonta levitettä
4dl gluteenitonta jauhoseosta

Sulata voi ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Käytä taikinaa työstäessä apuna jauhoja.

Uuni 225`C 10-15min

Pahoittelut kuvien puuttumisesta, enpä muistanut kuvata kun viimeksi tein. Mutta ajattelin että tälle ohjeelle voisi olla nyt käyttöä joten kuvista huolimatta käyttäkää luovuuttanne ja seuratkaa ohjeita. ;)-Elisa
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti