sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Gluteeniton ruokailu helpottunut

Suuri hatun nosto sille, miten paljon omasta mielestäni ulkona syöminen on helpottunut tässä maassa viimeisten parin vuoden aikana, myös viljattomilla ihmisillä! Enkä nyt tarkoita pelkästään kunnon ravintoloiden listoja vaan jo pientenkin paikkojen. Perus kahviloiden ja muiden valikoimaa! Huippu juttu!

Jokainen tietää varmaan sen kiireisen hetken kun tuntee miten verensokeri alkaa laskea mutta jossain pitäisi vielä käydä. Ei ole aikaa mennä ravintolaan tai tekemään kotiin ruokaa vaan jotain pientä olisi saatava heti nyt. Normaali ruokavalioiselle tämä hetki on helppo jos syö lähes mitä vaan. Mutta viljattomalle tämä oli hetki sitten vielä melko vaikea tilanne. Mistään ei meinannut löytyä mitään itselle sopivaa ja jos jotain oli niin yleensä tämä kyseinen tuote oli jotakin makeaa. Mutta kun en itse ainakaan kakkuja ja muita herkkuja viitsisi syödä nälkääni joten kaipasin muutakin kuin mäkkärin gluteenitonta hampparia (mikä kylläkin hyvä, mieletön sämpylä koostumus!). 


picnikin täytetty leipä (mielettömän hyvällä leivällä!)

Kyseiseen viljattoman ihmisen helpottuneeseen syömiseen on varmasti vaikuttanut se miten kysyntä on kasvanut! Ja voin kertoa että sana kirii melko nopeaa tahtia eteenpäin jos viljattomiin vaihtoehtoihin on edes pikkuisen panostettu. Ymmärretäävää on ettei valikoima ole sama mitä normaaleissa tuotteissa, ovathan gluteenittomat tuotteet huomattavasti arvokkaampia ja hävikkiä on muutenkin jo vaan vältettävä. Mutta itse ainakin arvostan mielettömän paljon jo vaan sitä että löytyy edes jokin suolainen sekä makea vaihtoehto kun menet kysymään. Parasta on kun ei tarvitse edes kysyä vaan vitriinin takaa näet valmiiksi merkityt "allergia"-merkinnät! Onhan viljattoman / maidottoman / kananmunattoman ja muiden allergisten syöminen ihan yhtä tärkeä juttu! ;)

Salaatteja löytyy monesta paikasta eri täyte vaihtoehdoin.


Naantalin Aurinkoisen gluteeniton laskiaispulla on jotain liian hyvää.


Perus toast, hyvä ja yksinkertainen pika leipä.
Mitkä kahvilat, kuppilat ja muut ovat jääneet omaan mieleesi erikoisruokavalioisena? Mikä paikka kaipaa mielestäsi uudistusta ja mille antaisit ison plussan? 

-Elisa
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti