tiistai 27. tammikuuta 2015

M/S Viking Grace (ruoka-allergisen ruokailu)

Tein yhteistyötä Viking Linen kanssa ja sain tilaisuuden päästä maistelemaan osan Grace laivan ruoka tarjonnasta, allergikon näkökulmasta katsoen. Kyseisellä laivalla on mielestäni panostettu hyvin eri ruoka paikkoihin, ihan kenen näkökulmasta tahansa katsottuna! Löytyy valinnanvaraa ja eri genrejä aika moneen makuun.


Aamupala Oscar a`la cartessa

Aluksi itse hieman jännitin ensimmäistä laivareissua allergisoitumisen myötä, mietin että jäänköhän itse ihan ilman ruokaa tai tyyliin että jotain varmasti on, mutta onko oikeasti vaihtoehtoja joista valita. Siksi aiheesta on erityisen kiva kirjoittaakin, jospa tästä hyötyisi muutkin! Gracella ainakin on panostettu myös tähän puoleen ja tämä olikin jo toinen reissu kyseisellä laivalla erikoisruokavalion ruokavaliolla varustettuna.

Koin ruokailut helpoiksi, enkä joutunut epämiellyttävään tilanteeseen jossa joku olisi jättänyt huomioimatta oman erikoisruokavalioni tai kyseenalaistanut sen. Minut otti vastaan huomaavainen ja iloinen henkilökunta joka kohteli minua samoin kuten jokaista muutakin asiakasta!

Tällä kertaa käytiin testaamassa kolme eri paikkaa:
Illalla ruokailimme Cafe sweet & salty:ssa josta löytyi helppoa ruokaa perus sämpylöistä rapuleipiin, eri jälkkäreitä, hedelmiä ja buffa jonka valikoimasta löytyi mukavasti vaihtoehtoja myös gluteenittomama. Lämmin buffa vaihtui myöhemmin yö ruokaan josta löytyi hieman rasvaisempia vaihtoehtoja mutta edelleen lisäksi myös leipiä ja hedelmiä. Erikoisruokavaliota koskevat merkinnät oli helposti esillä, eikä minun tarvinnut erikseen kysellä missä on ja missä ei ole gluteenia. Hyvää ja helppoa ruokailua kivan näköisessä paikassa josta suora näköyhteys myöskin yhteen laivan leikkipaikoista.







Aamupala nautittiin aivan ihanassa Oscar a`la Cartessa johon ehdottomasti suosittelen jokaisen pariskunnan, ystävien kanssa matkaavien tai jonkun joka kaipaa rauhallisen kaunista aamiais hetkeä menevän. Paikka oli täysin jokaisen euron arvoinen ja mielettömän ihana aamunaloitus hieman spessummassa paikassa monipuolisin aamias vaihtoehdoin. Rauhallinen, kaunis ympäristö merinäköaloineen. Kuohuvalla varustettuna, joka tultiin tarjoilemaan pöytään samalla kun kyseltiin maistuisiko kahvi tai tee. Ainut miinus oli ettei gluteenittomista löytynyt meidän mennessä ainakaan enää puuroa, muroja, mysliä tai muuta vastaavaa gluteenittomana jota löytyi kyllä ns. normaalisti ruokaileville useampia vaihtoehtoja. Silti annan kyllä pisteet paikalle jos haluaa hieman panostaan ja syödä runsaan sekä maittavan aamiaisen paikassa joka tarjoaa siihen hyvät puitteet.







Päivällinen / lounas Frank`sissä joka tarjoaa mielestäni rennon ympäristön hyvin ruoka vaihtoehdoin. Kyseisessä paikassa oli sopivan kokoinen lista jossa oli eri vaihtoehtoa ja gluteenittomiakin annoksia oli sopiva määrä. Itse söin karitsaa joka oli kaikin puolin todella hyvää! Kypsennys hipoi täydellisyyttä ja tulin itseasiassa mielettömän iloiseksi ensimmäisen palan syötyä. Ihanaa saada hyvää ruokaa jonka valmistukseen on oikeasti nähty jotain vaivaa.. Hinta laatusuhde mielestäni sopiva.






Ensikerralla täytyy käydä testaamassa vielä Buffet Aurora joka kannattaakin varata jo hyvissä ajoin jos haluaa tiettyyn kattaukseen. Mielenkiinnon herätti myös Seamore Champagne Lounge sekä Spaa & Wellnes osasto.

Teki kyllä hyvää tehdä kyseinen reissu juurikin tähän väliin! Pieni irtiotto arjesta, hyvää ruokaa, tyttöjuttuja sekä nauramista aamun tunneille asti! :)




-Elisa
2 kommenttia on "M/S Viking Grace (ruoka-allergisen ruokailu)"
  1. On pitänyt sulta kysyä että ootko saanut ihan diagnoosin raskauden aiheuttamasta vilja-allergiasta? Itselläni nimittäin alkoi myös vatsa ja keho voida huonosti viljoista raskauden jälkeen ja nyt 9kk gluteenittomana eläneenä elämä kukoistaa!:) heti kun syön vehnää tai ruista niin olen sairas ja vatsa turpoaa. Keliakia poissuljettiin ja lääkärin sanojen mukaan aikuiselle ei voi puhjeta allergioita niin olen sitten elänyt omaehtoisesti toimivalla ruokavaliolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kun kysyit! :) Nimittäin, ei en ole saanut diagnoosia allergiasta vaan vilja-yliherkkyydestä! Tämä vastaa samaa asiaa kylläkin kuin allergia, iho myöskään ei kestä enää perus vehnästä leipomista.. Mutta itseni kohdalla lääkäri on kehottanut pysymään erossa viljoista koska se ainut asia joka sai oman kehoni jokseenkin edes raiteilleen sen kaaoksen jäljiltä joka alkoi Veen synnyttyä. Vielä on epäselvää laukaisiko itse raskaus minulle sen etten enää viljoja siedä vaiko aiheuttiko sen lukuisat antibiootit joita jouduin syömään hoitovirheestä johtuen pian Veen syntymän jälkeen.. Tänä päivänä yliherkkyydet on kovassa nousussa ja moni saa helpotuksen muuttamalla itse ruokavaliotaan vaikka lääkärit olisivatkin toista mieltä.. Itse olen sitä mieltä että jokaisen kannattaisi nimenomaan syödä sitä mikä ei aiheuta kurjaa oloa masuun tai muuallekaan.. Keho kyllä kertoo mikä sopii mikä ei.. Lääketiede ei ole lääkäreiden mukaan vielä tarpeeksi kehittynyttä yliherkkyyksien / selittämättömien vatsaoireiden saralla joten siksi me "erikoistapaukset" saamme joiltain lääkäreiltä "tylyjä" vastauksia.. Itse aihetta enemmän tutkineena olen tullut tulokseen että itsellä on käynyt tuuri joidenkin lääkäreiden kohdalla jotka ovat tietoisia yliherkkyyksistä ja siitä että jokaiseen vaivaan paras lääke ei ole itse lääkkeiden popsiminen vaan oikeasti ainoastaan oikeanlainen ruokavalio.. Ihana kuulla että olet itse löytänyt avun omiin vaivoihisi Krista! :) -Elisa

      Poista