keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Täytekakkupohja GL, Maidoton

Yksinkertainen gluteeniton täytekakkupohja joka sopii myös loistavasti "normaaliin" ruokavalioon! Maku on hyvä, eikä erotu vaikka ei olekkaan vehnästä, näin ollen esim. syntyäpäiväkakkuna juhlissa tämä varmasti maistuu jokaiselle siinä missä vehnäjauhoistakin leivottu.



Pohjan ohje:

4kpl munaa
1,5dl sokeria
1,5dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kunnon vaahdoksi. Lisää joukkoon siivilän läpi perunajauho ja leivinjauhe hellästi lastalla nostellen. Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan ja laita uuniin.

Paista uunin keskitasolla 200`C n. 30min. Älä avaa luukkua ennen kuin paistoaika on lähes kulunut jos haluat kokeilla kypsyyttä. Näin ollen kakku pysyy kuohkean korkeana eikä lässähdä.

VINKKI. Jos haluat tehdä suklaakakkupohjan vaihda 0,5dl perunajauhoja kaakaojauheeseen.






Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti