maanantai 16. helmikuuta 2015

Laskiaispullat

Viikonloppu meni Veen kanssa leivonta hommissa, leikkiessä, laskiaisriehassa ja mitä näitä perus juttuja sitten muuten päiviin kuuluukin. Oli ihana viikonloppu! Aikaa nauttia pikku murun seurasta uudessa kodissa ja ilmatkin oli mitä huipuimmat ulko leikeillekkin myös.



Lauantaina oli aika valmistaa laskiaispullat sunnuntaita varten joten tässä perus pulla ohjetta teillekkin. 

N.30kpl

Pullataikina
1/2 l maitoa (laktoositon)
1 tuorehiiva ( jos laittaa kuivahiivaa vastaava määrä on 2pss)
1,5 ruokalusikallista psylliumimjauhetta
1,5tl suolaa
2rkl kardemummaa
2 munaa
2,5dl sokeria
vajaa 1kg gluteenitonta jauhoseosta (käytin hienoa gluteenitonta jauhoseosta)
200g margariinia (laktoositon)

-Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon, liuettua lisää psylliumjauhe vispilällä nopeasti sekoittaen. Anna levätä noin. 10min ajan jotta psyllium turpoaa. Lisää joukkoon suola, kardemumma, munat ja sokeri. Lisää suurinosa jauhoista kädellä vaivaten tai taikina koukuilla vatkaimella. Kun taikina alkaa jämäköityä lisää joukkoon rasva. Lisää jauhoja kunnes taikina ei enää paljoa tartu sormiin. (ÄLÄ LAITA JAUHOJA LIIKAA). Gluteenitonta pullataikinaa ei kohoteta kuin kertaalleen, eli rupea heti leipomaan ja anna kohota vasta pullien ollessa pellillä liinan alla. 

200`C 12-15min





VINKKI. 
-Ohjeen pystyy muuttamaan maidottomaksi  korvaamalla maidon esim. vedellä, soijamaidolla jne. Sen lisäksi margariinin voi vaihtaa keijun tummansiniseen levite rasiaan joka myös maidoton. Onnistuu myös kananmunattomana korvaamalla munat kananmunankorvike jaholla, jota saa hyvin varustelluista ruokakaupoista sekä leivontaan erikoistuneista myymälöistä. 
- Voi pakastaa!



-Elisa
2 kommenttia on "Laskiaispullat"
  1. Voi nam, onpas täälläkin herkullisen näköisiä laskiaispullia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Selina! <3 Itsekkin olen kyllä tyytyväinen kun ottaa huomioon näiden olevan gluteenittomia! :)

      Poista