Löysin eräästä allergisten keittokirjasta suolaisen välipala-muffini reseptin ja päätin kokeilla kyseistä respetiä joka osottauitui mielestäni ihan hyväksi pienillä muutoksilla.
-Elisa
Ainekset:
2dl gluteenitonta jauhoseosta
0,75dl maissijauhoja
0,75dl tattarijauhoja
1tl suolaa
2tl leivinjauhetta
1tl kanelia
40g voita tai margariinia
2kpl omenaa raastettuna
1dl rusioina
2rkl auringonkukansiemeniä
2rkl kurpitsansiemeniä
2dl maitoa
0,5dl intiaanisokeria
12kpl
Sekoita jauhot, suola, leivinjauhe ja kaneli keskenään. Lisää joukkoon loput ainekset ja nostele melko veteläksi jäänyt taikina muffini vuokiin (jotka kannattaa voidella tai öljytä ennen). Taikinaa tulee olla niin että vuuat lähes täynä. Koristeeksi voi laittaa vaikka jonkun pähkinän ennen uuniin laittoa.
Paista uunissa 200`C 30min Valmiita kun muffinien pinta on muuttunut kauniin ruskeaksi.
-Elisa
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti