lauantai 17. tammikuuta 2015

Täytetty broilerin-rintafile riisipedillä

Broilerfile pikkuisen "spessummalla" tavalla! Varoituksen sanat jo kuitenkin heti alkuun: täytteen pääaineet ovat vuohenjuusto sekä aurinkokuivattu-tomaatti, kumpainenkin voimakkaan makuisia raaka-aineita! Suosittelen kyllä kokeilemaan, vuohenjuustokin osaa yllättää ja istuu yllättävän monen suuhun!




Ainekset:

4 kanan rintafilettä
100g vuohenjuustoa
120g aurinkokuivattuja tomaatteja
nippu basilikaa
nippu persiljaa
pari timjamin oksaa
suolaa
pippuria

  1. Nosta rintafileet puhtaalle alustalle (esim. leivinpaperin päälle). Leikkaa fileen paksumpaan päähän viistosti viilto toisesta reunasta alaviistoon, niin että paksuun päähän filettä tulee ns. tasku täytettä varten. Laita uuni kuumenemaan 200`C
  2. Laita 8kpl coctail-tikkuja likoamaan veteen.
  3. Täytteen teko: Sekoita keskenään kaikki ainesosat sur rurrr rurrrr....
  4. täytä taskut massalla ja "sulje" jokainen tasku kahdella hammastikulla ( Ei tarvitse täytteen mennä piiloon).
  5. Paista pannulla voin ja oliiviöljyn kera puolin ja toisin kunnes file on melkein kypsä. VINKKI: aloita kypsennys pohja puolelta ettei täytteet valu heti ulos).
  6. Laita fileet uuni pellille täyte puoli ylöspäin ja kypsennä uunissa vielä n. 7min ajan. (seuraa itse fileitä ja kypsyyksiä) Voit tarkistaa kypsyyden paksuimmasta fileestä kurkkaamalla täyttö taskun juuresta miltä näyttää!
  7. Poista coctailtikut ja asettele lautaselle riisin kera! 

Tältä sen kanan kuuluisi näyttää kypsennyksen jälkeen, mehevältä! Nam!


Vuohenjuusto-, aurinkokuivattu-tomaatti-, persilja-, basilika-, timjami-, suola-, pippuritahna!





2 kommenttia on "Täytetty broilerin-rintafile riisipedillä"