tiistai 6. tammikuuta 2015

Hampurilaisia!

Niitäpä niitä, alusta loppuun itse tehtynä. Auringonkukka sämpylät sai toimia näiden hampurilaisten sämpylänä ja ne soveltuivatkin siihen ihan loistavasti... Olishan tietysti seesaminsiemenet olleet oppikirjan mukaan oikeat hampurilaisiin mutta koska niitä ei sattunut olemaan mentiin nyt näillä.



Sämpylöiden resepti

Pihvien seos:

800g nauta-sika jauhelihaa
2 kananmunaa
0,5dl vettä
1,5tl ruususuolaa
1tl valkopippuria
1tl grillimaustetta
0,5tl jauhettua valkosipulia

Sekoita ainekset keskenään, jaa massa 8 osaan ja painele 1,5cm paksuiksi pihveiksi. Pihveistä tulee raakana melko suuren näköisiä mutta ne kutistuvat kypsentäessä melkoisesti, joten ovat ne juurikin sopivia kyseisten purilaisten väliin. :) Paista pannulla oliiviöljyssä molemmin puolin kypsäksi taikka laita uuniin 200`C n.20min

Siinä se kaikessa yksinkertaisuudessaan. Pihveistä tulee erittäin meheviä ja ne pysyvät koossa loistavasti ilman korppujauhoseostakin.



-Sämpylän väliin laitettiin mm. pihvi, salaattia, suolakurkkua, tomaattia, majoneesia, ketsuppia sekä kuullotettua punasipulia sekä juustosiivu. Maistui niin isoimmasta pienimpäänkin.



-Elisa
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti