tiistai 26. elokuuta 2014

Olohuoneen rosoinen-kuvioseinä.

Tuumasta toimeen…

Remontoimme kotia noin vuosi sitten näihin aikoihin kun muutimme lähemmäs perhettäni jotta olisi tukiverkostoa lähempänä ja apuja pojan kanssa lääkärikäyntieni aikana. Selailin monia nettisivuja, googletin erilaisia tapetteja, maaleja jne. Mistään ei löytynyt mieleistä joten aloin miettimään vähän laajemmin miten olisi mahdollista toteuttaa jotain vähän erilaista.

kuva mustavalkoinen.


Kävimme bauhaussissa haastattelemassa maali-asiantuntijaa eri laasteista, maaleista ja muista mömmelöistä jota olisi mahdollista käyttää seinään tehdessä ja saada kontrastia ja jotain ihan muuta. Jollain olen nähnyt vastaavaa vedettynä ristiin rastiin seinään jotain paksumpaa kuin maali mutta se ei ollut se mitä mä hain. Halusin kyseisiä uurteita mutta erilailla. Niinpä päätinkin että meidän seinään tuleekin ympyrä! :D


Mies innostui ideasta, kunhan itse toteuttaisin kyseisen kuvion teon ja mielellänihän mä! Olen aina ollut hieman poikatyttö siinä mielessä että en aristele tehdä remontti hommia, itse vaihdan lamput, kiristän ruuvit jne… Portaikkommekin hioin itse alusta loppuun sekä maalasin VIISI KERTAA jotta kirsikan väriset portaikot saivat raikkaan puhtaan valkoisen pinnan!

1. Listojen irrotus
2. Tapetin kostututs tapetin poisto ainetta suihkien jokapuolelle seinää
3. Tapetin pois repiminen, apuna käyttäen esim. lastaa.
4. Taulu koukuista, ruuveista jne jääneisiin koloihin "pakkeli" paikkaus-ainetta. 
5. Seinän hionta (pakkeloitujen kohtien tasaiseksi hionta). Tätä tehdessä tosin ei haitannut vaikka ei täysin tasaista tullutkaan koska valmiista pinnastahan oli tulossa rosoinen uurteineen.
6. valkoinen pohja maali kertaalleen. (ei pakollinen)
7. erikois maalin levitys noin. 1mx1m alueelle (kuviointi nopeasti, sillä laasti kuivui nopeaan).
8. Kuvioinnin ollessa valmis oli harmaan maalin levityksen aika. Emme halunneet seinästä yksiväristä vaan halusimme siihen elävyyttä tekemällä seinästä kaksi värisen. Sudin leveällä tapettiliisteri sudilla maalia uurteisiin jotka olin tehnyt valkoisella kuvioimaalilla. Ja näin ollen seinästä tuli tämänmoinen. Myöhemmin jos seinään kyllästyy niin sen voi maalata koko harmaaksi tai lisätä valkoista tai kentiäs vaikka tummempaa harmaata uurteisiin. 
9. Lopuksi laitoimme "peitelistaa" joka taittuu keskeltä niin että listaa tulee niin kattoon kun seinän yläreunaankin. Teimme niin sanotusti raamit ja se viimeisteli rosoisen-seinän hyvin. Viimeistelty seinä listoja myöten.
kuvaa läheltä-E
1 kommentti on "Olohuoneen rosoinen-kuvioseinä."
  1. tunnelin päässä valoa ja tänään olet ainakin portilla valossa kulkemassa ei enään pelkäämässä pimeässä tuli hyvä mieli lukea sua hetken aikaa nuori nainen turusta :) on siis sellainen ihminen olemassa kuin gl mä luulin et glamour :) klassinen ainakin.

    VastaaPoista