sunnuntai 10. elokuuta 2014

Mansikka-juustokakku

Tein viikonloppuna pikkusiskon 18-vuotis juhlille mansikka-juustokakun joka onnistui omasta mielestäni todella hyvin ja kehujakin se sai joten suosittelen kokeilemaan!

Pohja:
180g gluteenittomia kaurakeksejä murskattuna
50g sulatettua voita tai margariinia (laktoositon)


Aloita pohjan valmistamisesta. Murskaa keksit pieneksi muruksi ja lisää joukkoon sulatettu voi. Kaada muruseos irtopohjavuokaan jossa pohjassa leivinpaperi ja painele tasaiseksi. Laita pohja jähmettymään jääkaappiin.
keksi murut
jähmettynyt pohja


maito/kerma/sokeri

Täyte:
5 liivatetta
2 valkuaista
200 g maustamatonta tuorejuustoa (laktoositon)
1 ¼ dl sokeria
4 dl kuohukermaa (laktoositon)
2 dl maitoa (laktoositon)


Laita liivatteet kylmään veteen likoomaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto-> sekoita tasaiseksi. Laita kattilaan sokeri, kerma ja maito ja kiehauta kunnes seos kertaalleen pulpahtaa, muista sekoittaa kokoajan. Purista liivatteista turha vesi pois ja laita ne kuumaan kattilaan ja jatka sekoittamista. Jäähdytä maito, kerma, sokei sekä liivateseosta hetki ja kaada se valkuais-tuorejuusto kulhoon ja sekoita tasaiseksi vatkainta apuna käyttäen. Seoksesta jää todella löysä (lähes kuin kermaa).. Kaada seos keksipohjan päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin. noin. 30min kuluttua lisää kakun päälle elmukelmu ja jähmetä vielä 3-4h.


Leikkaa mansikoista kannat pois ja asettele ne ähmettyneen kakun päälle haluamallasi tavalla.


hyydyke päällinen
3kpl liivatetta
3dl mehua (vahvaa)

Laita liivatteet kylmään veteen. Kuumenna mehu kattilassa kiehuvaksi ja lisää joukkoon liivatteet. Sekoita jotta jäähtyy nopeammin eikä ehdi jähmettyä. Kaada jäähtynyt neste mansikoiden päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin vielä kunnes seos on jähmettynyt tarpeeksi. 

mansikoiden leikkuu
ennen hyytelön kaatoa

valmis tarjoiltavaksi


Tarjoile ja nauti! :)

-E

Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti