maanantai 18. elokuuta 2014

Maissi-tortillat, kasvis-/ ja kanatäytteellä GL

valmis maissitortilla
Söin viikonloppuna hyvää Quinoasta tehtyä seosta joka käy niin tortillan täytteeksi kuin esim. maissilastujen kanssa syömiseen. Ja kaiken lisäksi se on mainio vaihtoehto ihmiselle joka ei syö lihaa ollenkaan koska quinoa on hyvä proteiininkin lähde.

Ainekset:
2dl quinoaa
4dl vettä
purkki tummia papuja
purkki maissia
0,5dlsuolaa

kastike ainekset jotka sekoitetaan quinoa seokseen:
1,5tl chili-jalopenojauhetta
0,5tl suolaa
0,5tl mustapippuria
1kpl valkosipulin kynsi
2tl oliiviöljyä
3dl tomaattimurskaa
2,5dl vettä
1rkl maissitärkkelystä

juustoraaste 1dl

Mittaa quinoa tiheä lävikköiseen siivilään ja huuhtele hyvin kuumalla vedellä. Kaada huuhdellut quinoat kiehuvaan veteen ja keitä 15min pienesti poreillen. Kaada jäänyt vesi pois kattilasta ja sekoita maissi sekä pavut quinoan joukkoon ja lisää suola. Kaada uunivuokaan ja jätä odottamaan kastiketta.


Mittaa mausteet + valkosipulin kynsi murskattuna ja oliiviöljy kattilan pohjalle. Sekoittele hetki ja lisää joukkoon tomaattimursa sekä 2dl vettä. Mittaa 0,5dl kylmää vettä purkkiin ja sekoita maissitärkkelys joukkoon. Kaada maissitärkkelys+vesi kiehuvaan tomaatti kastikkeeseen ja sekoita vielä kunnes seoksesta tulee himan paksumpaa. Tämän jälkeen kaada tomaatti-kastike quinoa sekoksen päälle, sekoita, ripottele juustoraaste ja laita uuniin 15min ajaksi.


kvinoan huuhtelu



kuiva kvinoa purkista kaadettuna
 
 



uuniin menossa
uuni valmis


Muut tortilla ainekset
600g paistettuja kanasuikaleita (mausta oman maun mukaan)
kirsikka tomaattia
salaattia
punasipulia
juustoraastetta
pähkinöitä
siemeniä
majoneesia
ketsuppia



gluteeniton maissitortilla pohja


Nautinnollisia tortilla hetkiä!

-E
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti