maanantai 5. joulukuuta 2016

Täällä taas!

Viikon kirjoitin "tervetuloa" sitaattien alla olevaa tekstiä, lisäsin, poistin ja luin läpi kymmenen kertaa. Tekstissä kertoen kuka olen, miten aloitin blokkaamisen, miksi käytännössä lopetin sen tekstien jäädessä hyvin vähäiselle.Ja miksi kirjoitus tuntuu nyt taas hyvältä.  Koen jotenkin tärkeäksi kertoa pieniä osia siitä mikä on muovannut mua, jotta juttuihini pääsisi paremmin heti kättelyssä sisään. Kerroin lapsuuden/nuoruuden traumojen läpikäynnistä, hoitovirheen aiheuttamasta helvetistä, vaikeasta vauva-ajasta ja muusta. Kunnes ajattelin että jospa nyt kerron ihan vaan tästä hetkestä, ettette joudu heti lukemaan elämänkertaani läpi. Bloggaaminen on aina ollut itselleni päiväkirjamaista kirjoittamista, sen hetken elämäntilanteita läpi käyden, sen verran asioita jakaen joka tuntuu hyvältä. Tuntui että nyt on aika kääntää puhdas sivu ja aloittaa miltein alusta sekä poistaa monta vanhaa tekstiä muutaman vuoden takaa täältä ja krjoittaa tilalle tuoreita uusia, nykyisestä elämästä. Näin ollen nimikin sai vaihtua ja jos vanhoja tekstejä luet voi tuntua että jotain uupuu ja jää kesken, mutta näin on nyt hyvä. Läsnäoleva hetki on se jota elän.




Muistatteko miten ennen hoitovirhettä hakeuduin lääkärille rajun pahoinvoinnin vuoksi? Ja siitä alkoi kolmen vuoden tutkiminen ja tapahtui tämä kyseinen hoitovirhe joka laittoi mut aika-ajoin tiputukseen keräilemään voimia kun ruoka ei pysynyt sisällä ja kipukohtaukset vei tajunnan rajamaille. Miten lääkärin vahinko teki meidän vauva vuosista selviytymis tarinan ja äärettömän vaikean. Pahoinvoinnille annettiin jossain vaiheessa syyksi sekaisin olevat hormonit kun synnytyksestä oli niin vähän aikaa.

Pahoivonnin alkuperäinen syy selvisi kuitenkin vasta tänä syksynä, kun vuoden alussa hakeuduin työterveyslääkärille jatkuvan voimakkaan päänsäryn, niska ja hartiaseudun jumin vuoksi ja ajoittain palanneen pahoinvoinnin. Olin autokolarissa 2007, josta aiheutui pysyvä vamma niskaani. Vamma on seurannut mukana jo 9 vuotta, välillä oireillen ja välillä vaivaamatta ja siitä johtuen oman lapsen syntymän jälkeen kehossa tapahtunut nopea ryhti muutos aiheutti rajun pahoinvoinnin ja jatkuvan epämiellyttävän olon kehoon. Niska oli/on aina jumissa ja pää tuntuu ettei sitä jaksa kannatella kun oireilu on pahimmillaan. Lisäksi se on aiheuttanut komplisoituneen migreenin. Kesän alussa sain lääkäriltä lausunnon miten nykyisessä työssäni minulla on pysyvä työkyvyyttömyysriski 25 vuotiaana?!?! ja nimenomaan tämän kolari vamman vuoksi. Hetken otti päähän, mutta nyt on vaan keksittävä taas jotain muuta. Tällä hetkellä työnantaja keksi toisen työn hetkeksi josta nautin ihan mielettömän paljon. Saan olla avuksi, opastaa ja oppia hurjan paljon uutta eri alalta! Kaikella on tarkoituksensa. Nyt on aikaa enemmän taas myös tänne.

Muiden valinnat on muovannut musta sen jota olen tänäpäivänä, en usko että olisin oppinut elämältä näin paljoa mitä olen, kun olen löytänyt vastoinkäymisistä aina jonkin vahvuuden ja opin. Mussa on aina elänyt usko paremmasta ja se, sekä asioista puhuminen on kantanut omaa tietäni eteenpäin. Vielä kerran, tervetuloa seuraamaan omia ajatuksiani elämästä, meidän uusperheen arkea ja milloin mitäkin. Tällä hetkellä mulle kuuluu niskan kuormituksesta huolimatta mielettömän hyvää! Ollaan juuri muutettu uuteen yhteiseen kotiin Jaakon ja Veen kanssa. Kipukohtaukset ovat jääneet pois ja keho voi hyvin, kun olen tarkka mitä suustani alas laitan. Niskan kiukuttelu sai harmituksen jälkeen lisää tuulta mun alleni, löydän oman juttuni muualta.

-Elisa
1 kommentti on "Täällä taas! "