perjantai 16. joulukuuta 2016

Ihan rauhassa...

Ensiviikolla eletään jo jouluviikkoa! Ostoskeskusten parkkipaikat on täpöten täynnä, moni päivittelee miten paljon olisi vielä hoidettavaa. Lapset ei meinaa pysyä pöksyissään ja aika tuntuu loppuvan kesken. Vai tuntuuko?

Miten ottaa pikkasen rennommin? Miten saada joulusta irti kaikki se ihanuus. rauha, yhdessäolo ja herkuttelu, ilman joulun läpi juoksemista? Vai kuuluuko jouluun se kaikki härdelli ennen sitä alas istumista ja joulun aloitusta? Toisaalta moni sanoo myös, miten ei ollut aikaa rauhoittua, edes aattona.



Mun vinkit viimeiseen viikkoon ennen joulua:

  • Tee lista hoidettavista asioista, niin kotona, kaupoilla, kummilasten lahjojen vienneistä jne. Kaikesta joka on jollain lailla jouluun liittyvä.
  • Organisoi tehtävät perheenjäsenten kesken, voisiko joku muu hoitaa myös jotain ja mieti mikä todella on välttämätöntä?
  • Aseta aikarajat mihin mennessä viimeiset joululahjat tulee olla hankittuna, tehtynä sekä paketoituna. 
  • Älä kuormitu joulusiivouksesta, joulun jälkeen kuitenkin saat tehdä sen uudestaan. Sitäpaitsi jos tasaiseen tahtiin pitää kodista huolta ei joulu- tai jälkisiivouksen tarvitse olla överi.
  • Tee joulusta oman perheesi näköinen, mikä on kenenkin joulussa tärkeintä, mitä kukakin haluaa ja onko jotain joka on ehdoton ei. Perinteitä on monia, mikä olisi teidän perheelle se paras? 
  • Ostoslista ruoka tarvikkeiden osalta. Mieti, teetkö kaiken itse vai ostatteko jotain valmiina? Vai menettekö kenties valmiiseen pöytään ja tämän voi jättää välistä? 
  • Aloita jouluruokien esivalmistelu hyvissä ajoin, äläkä turhaan jätä kaikkea edelliseen päivään taikka aattoon. Pitkin viikkoa voi valmistella vaikka mitä. 






Mun mielestä joulussa on tärkeintä perhe sekä rentous. Extraa on kaikki muu. 
Rauhaa ja rakkautta!

Millainen on sun näköinen joulu?

-Elisa

Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti