torstai 8. joulukuuta 2016

Aika taika taikinan

Naapurin tyttö opetti minulle lapsena miten suolaa ja jauhoja sekoittaen saa aikaan saven tyylistä massaa joka kovetetaan muovailun jälkeen! Viime vuonna Veen kanssa muovailtiin joulupaketteihin perinteisen nimilapun sijasta massasta tehdyt tähdet, jonne painoimme leimasin kirjaimin nimet. Tänä vuonna ajattelin tehdä töihin oppilaille omat ennen joululomaa. Tässä ohjetta myös teille!




No nyt mennään itse taikinaan. Ohjeen löysin googlettamalla jokaisessa ohjeessa oli samat raaka-aineet ja määrät joten tässä ohjetta teillekkin..

3dl suolaa
2rkl öljyä
6dl vehnäjauhoja
1,5dl vettä

-Sekoita ainekset keskenään ja vaivaa taikina kunnolla, muotoile taikinasta haluamasi ja paista uunissa 125`C tunnin ajan. Uunissa paisto ei ole välttämätöntä, mutta taikina kovettuu huomattavasti nopeammin uunissa kuin kuivattamalla pöydällä.









-Paiston jälkeen anna jäähtyä ja maalaa oman maun ja mielikuvituksen mukaan yhdessä tai erikseen.

-Ideoita on loputtomiin, taikinasta voi muotoilla esim. hedelmiä, pieniä pullia tai vaikka korvapuusteja lapsen leikkeihin. Voi tehdä koristeita, avaimenperän ja vaikka mitä muuta. Taikina on myrkytöntä koska siihen ei tosiaan tule muuta kuin yllä mainitut ainesosat, mutta suolan vuoksi se myös maistuu pahalle jolloin lapsi ei halua sitä syödä ja maistaminen ei ole vaarallista. Kun taikina on kovettunut se ei myöskään helpolla hajoa.








Kivoja muovailu hetkiä.

-Elisa
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti