tiistai 25. marraskuuta 2014

Piparit ja pikkutalot

Lähikaupasta tarttui mukaan Frian gluteenitonta piparkakkutaikinaa ja olihan sitä heti testattava pikkuapurin ja oman äidin kanssa. Joten tuumasta toimeen.

Ensikerralla täytyy muistaa leikata päätypalat niin että ei jää kyseisiä tuuletusaukkoja mökkien oviaukon yläpuolelle, hups :D


Taikina käyttäytyi melko samanlaisesti kuin normaalikin, hieman jauhoja lisää ja hyvin sai tehtyä. Huomasin kyllä että taikinan lämmetessä, Veen muotoillessa monetta kertaa samaa massaa alkoi se pikkuhiljaa "vetelöitymään" ja tarttumaan pöytään. Näin ollen kehotankin tekemään piparit jääkaappi kylmästä taikinasta eikä huoneenlämpöisestä.

Fria ohjeistaa taikinan sulatusta 8h ennen tekoa? Syytä en tiedä sillä meillä jo reilu 2h sulatus oli juurikin sopiva ja taikina muokkautui hyvin!

Paisto aika 6-8min / 200`C . Väriltään piparit jäävät hieman vaaleammiksi kuin "normaalit" piparit. Mutta muuten koostumus on melko sama, maku ihan ok mutta parempiakin gluteenittomia pipareita olen syönyt kuten Semperin valmiita piparkakkuja! Mausteisuus oli inan liian pistävä mutta jollei muuta gluteenitonta piparkakku taikinaa löydy tehdään tästä varmasti uudestaankin! :)

Mummin piparit
Veellä pääsi luovuus valloilleen ;)


Veen koristelutehdas

Söpöt piparitalot!

Piirrä muotit pahvista, leikkaa reunoja pitkin sama määrä jokaista osaa, yhteen taloon tulee 2kpl jokaista muottia,  paista, koristele, liimaa ja pikkutalot on valmiita kupin reunaan. Pikku jälkkäri kuuman kaakaon tai glögimukin reunaan! :)


Talot koristelin valmiilla koristelumassoilla jota pursotetaan tuubista. Ja olikin sitten ensimmäinen ja viiminen kerta! Koostumus oli niin jäykkää että kaksin käsin sai puristaa jotta sai massaa ulos tuubista.. Tosi sotkusta verrattuna massaan joka tehty itse.. Mut tuli näistä silti melko söpöjä vai mitä? :D

-Elisa
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti