tiistai 18. marraskuuta 2014

Pienillä muutoksilla kiloja lisää

Kävin kuukausi sitten lääkärillä joka meinasi kaiken johtuvan hoitovirheinä määrätyistä antibiooteista jotka olisivat syyllisiä tuhoutuneeseen hyvään bakteerikantaan, suolinukan tuhoutumiseen ja mikrobikantoihini yms.. Ja tämä aiheuttaisi kohtaukseni joista olen sen jälkeen kärsinyt, kuulostaisi ihan loogiselta jos miettii että jo yhden antibioottikuuri jälkeen voi mennä puoli vuotta että elimistö on normaaleissa kannoissaan. Saati sitten 5 päällekkäin syödyn jälkeen jotka eivät suinkaan jääneet siihen. No varmuutta asiaan ei vielä ole mutta viime viikkoisen lääkäri käynnin jälkeen oli hän edelleenkin samaa mieltä ja otti puheeksi kuitenkin neurologin josta jo aijemmin ovat muutkin lääkärit puhuneet.. Hän kuitenin sanoi että ei näe mitään hälyttäviä merkkejä jotka viittaisi esim. aivokasvaimeen niin odotellaan vielä tämä kuukausi ennen seuraavaa käyntiä. Sitten katsotaan miten kuukausi on mennyt ja missä paino on pysynyt, onko hormoonitoimintaan tullut positiivisia muutoksia sekä mietitään lähetettä neurolle jotta olisi sekin varmistettu.

Iloisin uutinen itselle ainakin on se että olen saanut sen +2,5kg painoa lisää kuluneen kuukauden aikana, tavoitteeksi lääkäri asetti 2kg. Huolimatta siitä että kipukohtauksia on ollut 3krt kuluneen kuun aikana. Silti puntari näytti 49,5kg! JEEEIJ! 

Miten tämä sitten onnistui.. Suurempia muutoksia en tehnyt sillä syön ravintoterapeutin määräämiä annoskokoja ja sen 5-6krt päivässä niinkuin ennenkin. Ainut mitä olen muuttanut on ollut voin määrä leivälle, juustosiivujen tuplaus, leikkeleen tuplaus, paistamiseen oliiviöljyn lisäksi nokare voita. Siinä se. En tiedä johtuuko siitä, mutta siinä ainoat muutokset. Toki paino on sahannut sen 47-49kg välissä viimeisen vuoden ainakin, mutta nyt pidän kuitenkin peukkuja josko tämä nyt olisi askel eteenpäin.

Tiedän että edelleen ruokavaliossani on puutteita ja muokattavia alueita joten entistä enemmän perehtymistä siihenkin. Oliko vatsaongelmat lähtöisin sitten antibiooteista tai mistä tahansa muusta niin sen ainakin tiedän että oikeanlaisella ruokavaliolla (mikä ei yleensä palvele perinteistä ruokaympyrää) on mielettömän iso vaikutus siihen miten vatsa käyttäytyy (turpoaa, kipuilee jne). Ja ainoastaan kokeilemalla jokainen voi löytää juuri itselleen sopivan ruokavalion.
Uusi saliohjelma on nyt tehty, kun lupa ja kehotus leikanneelta kirurgilta on saatu taas liikkumiseen täysin normaalisti ja lihaksien kasvatus yritys alkakoon jotta kiloja tulisi sieltäkin! Muotoa tää rimpula tarvitsee ja parempaa kuntoa. Nyt vaan toiveet siitä että proteiinia imeytyisi sen verran että todella ne lihakset jaksaisivat kasvaa eikä käy niin että salilla rehkiminen pistää paino käyrän laskuun imeytymishäiriön vuoksi. Siitä lisäpostauksia myöhemmin. 

Saas nähdä, jatkan ainakin samaan malliin ja kunhan tämä jo toista viikkoa kestävä kuumeeton flunssa-yskä-nuha loppuu, pääsee taas salillekkin! :) 

-Elisa
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti