maanantai 24. marraskuuta 2014

Päivä Paloasemalla

Viime viikko oli valtakunnallinen paloturvallisuusviikko joka huipentui viime lauantaina pidettävään päivä paloasemalla tapahtumaan. Monet palokunnat kuten myös vapaapalokunnat järjestivät aamupäivän aikana tapahtuman jossa lapset kuin myös tietysti aikuiset pääsivät tutustumaan paloturvallisuuteen, välineistöön, rasti tehtävä radalle jne..

Olihan Veenkin paikalle päästävä, sillä hän on melkoinen "Palomies Sami" fani!! Paikalla oli paloautoja ja muita kulkuvälineitä, palomiehiä, tehtäviä, pientä purtavaa ja mehua. Ihanaa kun tällaisia järjestetään, tärkeitä juttuja jo tietysti itsessään kertoa paloturvallisuudesta ja toiseksi mahtavaa kun pikku palomiehet pääsee tutustumaan paikanpäälle."MUUTAMASSA MINUUTISSA VOIT MENETTÄÄ, TAI PELASTAA KAIKEN"

-Onko teidän perheessä palovaroittimia tarpeeksi? Koska patterit on viimeksi tarkistettu? Pieni vaiva tarkistaa ja asentaa jos miettii miten tärkeästä asiasta kuitenkin on kyse, oman perheen turvallisesta kodista. Jokaisella voi sattua vahinkoja joista voi syttyä palo oli miten tarkka tahansa joten nyt olisi hyvä aika taas käydä paloturvallisuus juttuja läpi!

Tiesitkö että yleisimpiä asuntopalojen aiheuttajia on lieden huolimaton ja valvomaton käyttö. Tästä tuli itsellä perheellisenä pienen lapsen äitinä mieleen se miten kiva Veestä joskus oli kääntää hellan levyjä päälle, luojan kiitos hän ei ole ikinä levyjä vääntänyt niin ettenkö olisi vieressä ollut mutta näinkin on monella voinut käydä vaikka tarkka olisikin, pienet kun on yllättävän kerkiäväisiä. Voihan sitä itsekkin joskus unohtaa lieden päälle huolimattomuuttaan tai vaikka järjettömästä unenpuutteesta johtuen pienet asiat unohtuu ja silloin voi sattua vahinkoja joilla voi olla vakavatkit seuraukset.

Millä ehkäistä? Nyt oli esitteillä Savo-liesivahti joka on paristokäyttöinen hyvinkin huomaamaton lieden yläpuolelle asennettava anturiyksikkö joka hälyttää äänimerkillä jos  se havaitsee mahdollisen liesipalon riskin. Hyvä keksintö kyllä!Parit tärkeät vinkin!

1) Muista hävittää vanhat patterit oikein niille tarkoitettuihin punaisiin palosammuttimen näköisiin pömpeleihin!

2) Tarkistuta kotisi palovaroittimet vuoden välein! Hälyttimiä tulisi olla jokaista kerrosta kohden 1kpl, jokaisessa makuuhuoneessa 1kpl, kulkuväyliä kohden 1kpl. Niin mökeillä, varastoissa, veneessä, kodissa kuin työpaikallakin! Palovaroitin tulisi sijoittaa vähintään puolen metrin päähän jokaisesta nurkasta, näin savu tavoittaa hälyttimen parhaiten.

3) Ole tarkkana kynttilöiden kanssa, muista laittaa käsi aina kynttilän taakse ennen puhaltamista sammuksiin!

4) Muista myös olla huolellinen takan, avotulen, kaasulieden jne sammutuksissa.

5) Onko teillä jo sammutuspeite?- ElisaBe First to Post Comment !
Lähetä kommentti