tiistai 11. marraskuuta 2014

Mutsi vapaalla

Viikonloppuna lähdettiin monta kuukautta sitten varatulle laivamatkalle M:n ja 31 muun ryhmäläisen kanssa ikähaarukan ollessa 18-34+... Ryhmä koostui kavereista ja kavereiden kavereista, pikkusiskosta ja hänen miehestään! Oli niin kivaa, onneksi lähdettiin! :) Oli se mulle pieni saavutuskin lähteä tietoisesti paikkaan josta ei lääkäriin pääsisi muuta kuin mediheli kyydillä jos kohtaus tulisi ja menisi pahaksi. Näin ei onnekseni kuitenkaan käynyt vaan kaikke meni enemmän kuin hyvin. Laatuaikaa M.n kanssa kaksistaan ja kavereiden kanssa tanssimista, höpöttelyä, syömistä.. Nauramista, laulamista ja kipeitä jalkoja niistä oli tämä reissu tehty.Samalla tuli myös katsastettua "uusi" Viking Grace laiva, joka oli sokkeloinen, matalahko, mutta yllättävän toimiva kuitenkin. Ravintolat (tanssi, baari, karaoke) löytyi kaikki samalta porras tasanteelta joten vaikka ryhmä hajosikin jo ennen laivaan menoa oli jokaisessa paikassa aina joitakin tuttuja. Hytit oli melko samanmoisia kuin vanhoissa laivoissa mutta värimaailmaltaan paljon raikkaampia, vaaleieta pehmeitä sävyjä.

Mitä erityisruokavalioisen laiva syömiseen tulee niin valikoimaa löytyi ihan ok. Kokki oli ymmärtäväinen ja ystävällinen vaikka annos loppujen lopuksi olikin kaikkea muuta kuin piti. Joten sämpylää punnituspaikasta ravintolakäynnin jälkeen. :D Mutta masu pysy kylläisenä koko reissun ajan joten ei ongelmaa. Vaihtoehtoja kyllä oli, niin makean kuin suolaisenkin puolella. Helpoimmaksi koin syömisen "punnitus" paikassa. Buffetti jätettiin itse väliin tällä kertaa,  sai se kyllä kehuja niiltä jotka kävivät siellä ruokailemassa joten ilmeisesti sielläkin tarjottavat kohdillaan.


Lasinuudeleita kanan ja kasvisten kanssa GLNormaali hampurilainen lisukesalaatilla


Normaali pasta carbonara


Lasten leikkipaikkoja oli useita ja ne saa kyllä ison plussan tässä laivassa! Itse ei olla vielä laivalla käyty Veen kanssa, mutta pidin siitä miten lapsiperheet oli otettu huomioon joten miksipäs ei tulisi joskus mentyä koko perheen voimin.

Ostokset hoitui kaikki yhdessä ja samassa paikassa! Taxfree oli iso ja valikoima oli mielestäni sopiva tämänkokoiseen laivaan! M löysi kengät, minä Victoria`s Secretin bodymistin nam. sekä "Glutfree" salmiakkia ja muuta namia, Veelle spiderman ukkeli ja parille muullekkin pikku tulijaiset tuli napattua mukaan.


Pikkusisko sai mutkin hurahtamaan ihaniin tuoksuihin joita ei maista saa.


Perus "laiva discoa" ei Gracella ollut mutta clubi jossa soitti live-bändi ja niiden ollessa tauolla kaijuttimista soi kappaleita joita kuulee baareissakin tällähetkellä. Pikkusiskon mielestä siitä syystä ei ihan 18-vuotiaiden paikka, mutta kyllä hän tanssilattialla viihtyi meidän muiden kanssa siitä huolimatta. Ihmetystä sai taas aikaan alkoholittomuuteni ja monta hatun nostoa miten joku voi lähteä tollaselle reissulle selvinpäin ja "uskaltaa" tanssia ja irrotella kuten muutkin. Kaikkeen tottuu ja mulla oli mielettömän kivaa eikä se saanut mua erottumaan joukosta muutakun ehkä että mä taisin olla ainut suoraan kävelevä loppuillasta. Toisaalta keinuihan se laivakin.. ;) Siellä mentiin muiden mukana ihan niinkuin silloin kun vielä alkoholia käytin juhliessa. Ps. en pidä itseäni kuitenkaan absolutistina, ehkä joskus. Nyt vaan olen jo niin tottunut pitämään hauskaa ihan ilman viinaakin niin eipä tee kyllä tippaakaan mieli hommata krapulaa koska on se irtiotto ihan ilman sitäkin. Se kuitenkin on niin erilaista kuin perus arki ja miten ihanaa on hakea se pikku mummilasta takaisin kotiin kun itsellä on pahanolon sijasta vaan hippasen enemmän univelkaa. ;)


Toki mulla oli hattukin mukana! :D


Kyl tää perus arki kuitenkin on niiiiin <3. Nam. Väsynyt mami jatkaa viikkoa pikku nuhanenä yskiän kanssa saman viltin alla välillä itse lämmintä mehua juoden ja välillä toisesta mukista sitä pojalle antaen. Voi syksyn lenssut. :(

-Elisa
2 kommenttia on "Mutsi vapaalla"
  1. Oi kun oot taas ollut kauniina :)!
    Mä sijoitin kans omalla laivareissulla noihin vs:n kosteusvoiteisiin ja sallin luottokorttini ostaa niitä kaksi kappaletta :) on kyllä supereita, tuoksu säilyy vielä seuraavaan ellei jopa sitä seuraavaankin päivään! Minkä tuoksun ostit?

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos!! :) Ja kiva kuulla hei niistä voiteistakin, ehkä ensikerralla tarttuu semmoinen matkaan jos ei ihan yhtä pitkää taukoa tule laivalla olosta mitä viimeksi. :D Mä ostin "coconut passion" bodymistin.. On kyllä ihana! :)

    VastaaPoista