perjantai 4. heinäkuuta 2014

Vatsan alueen ulträänitutkimus

Vatsan alueen ulträänitutkimus x2

Aika alkuvaiheessa sairastumistani sain lähetteen terveyskeskuksen ulträäni lääkärille. Ja myöhemmin Tyksin T-sairaalan erikoislääkärille.

Ohjeistus ennen tutkimusta: (tutkimus aamupäivällä) Olkaa tutkimuspäivänä vähintään 6tuntia syömättä ennen tutkimusta. Vettä saa ja olisi hyväkin juoda. Hiilihappoiset juomat, kahvit, tupakka, purukumi ovat kiellettyjä, koska ne aiheuttavat ilmaa vatsaan. Ottakaa säännöllisessä käytössä olevat lääkkeet veden kanssa. Tutkimuksessa pitäisi virtsarakon olla täynnä, joten älkää käykö virtsaamassa tuntiin ennen tutkimusta, mikäli mahdollista.

Molemmilla kerroilla tutkimus oli melko samanlainen, toisella kertaa hieman vaan laajempi. Tutkimus ei ole millään lailla kivulias, kylmä siinä vain tulee mutta tämä mielestäni melkoisen pieni ongelma.. Lääkäri laittoi geeliä ja rupesi toteuttamaan tutkimusta käyden läpi kaikki sisäelimet joita ulträänellä havaitsee. Molemmilla kerroilla lääkärit kertoivat mitä milläkin hetkellä katsoivat, mittasivat tai etsivät. Tutkimuksessa maataan selällään ilman paitaa, hieman housuja laskien jotta päästään kunnolla alavatsan alueelle myös. Tyksissä ultrattiin vielä kyljetkin ja välillä piti vetää keuhkot täyteen ilmaa ja pidättää hengitystä hetken aikaa jotta jokin elin näkyisi paremmin.

Kummastakaan tutkimuksesta ei löytynyt mitään poikkeavaa, kaikki vaikutti normaalilta joten sain lähteä kotiin ja varata uutta soittoaikaa lääkärilleni joka päättäisi mitäs seuraavaksi tutkitaan.

Lisää labroja, näytteitä, viljelyitä sekä kolonoskopia edessäpäin.

-E
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti