perjantai 4. heinäkuuta 2014

Gastroskopia

 vatsalaukun tähystys

Tähän tutkimukseen oli huomattavasti helpompi valmistautua kuin suolen tähystykseen sillä tässä täytyi ainoastaan vatsalaukun olla tyhjä. Eli edellisenä iltana tuli lopettaa syöminen eikä tutkimus aamuna saanut enää juoda mitään jotta vatsalaukku olisi todella tyhjä.

Olin pyytänyt etukäteen vieläkin järeämpää rauhoittavaa kuin viime kerralla koska siitä en kokenut olevan kyllä yhtään rauhoittavaa apua enää tutkimusta tehdessä. Sieltä pilleri kiikutettiin suuhuni ja hetken päästä riemu repesi.. Hihittelin ja tuijotin seinää vuorotellen. Ajatusten kulku oli todella heikkoa ja jos minulta jotain kysyi, kesti hetken että osasin vastata.

Tutkimus huoneeseenkin menin hilpeillä mielin ja purskahdin nauruun vielä tutkimus sängylle istuessani. Lääkäri vaikutti mukavalta eikä turhaa aikaillut vaan laittoi minut makaamaan sängylle ja asetti suuhuni ”palikan” jonka läpi putki sujautettiin ruokatorven kautta mahansuuhun ja sieltä mahalaukkuun ja pieni kurkkaus pohjukkais-suolen alkuun. Lääkäri toimi salaman nopeasti ja minä koitin hengittää suun ja nenänkautta isoja hengityksiä. Olin lukenut että siitä olisi apua tutkimuksessa jotta minua ei niin paljoa yökätyttäisi.. Yökkäilin ainoastaan siitä kohtaan kun letku vietiin ruokatorveen. 

Lääkäri selitti koko tutkimuksen ajan mitä hän minulle teki ja nappasi perus koepalat järkyttävällä vauhdilla. Tämä lääkäri ainakin oli oikeassa työssä ja teki sen kaikenlisäksi ihan mielettömän hyvin ja rauhoitti potilasta olemuksellaan.

Tutkimus tulos: ruokatorvi terve, ei esofagiittiam mahansuu varsin väljä (voi aiheuttaa refluksin kaltaisia vaivoja, eli ruuan nousua ruokatorveen, närästystä ja röyhtäilyä), ventrikkeli laajenee normaalisti, ei kasvaimia tai ulkuksia. limakalvo normaali. Pylorun, bulbus ja laskeva duodenum normaalit. Rutiinibiopsiat 1 duodenum , 2 antrum, 3korpus. Fundus-kardiaseutu normaali muutoin mutta hiatus väljä.

Eli tästäkään tutkimuksesta ei löytynyt syytä vaivoilleni.


Soittoaika gastrolle ja sieltä lähete ravintoterapeutille jossa yritettäisiin saada painoni lasku hallintaan oikeilla ruokamäärillä. 

-E
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti