tiistai 1. heinäkuuta 2014

Ollaan erilaisia.

On hyvä että meitä on erilaisia, tylsäähän täällä muuten olis. Annetaan kaikkien kukkien kukkia vaan.


Välillä on ihanaa seurata ihmisiä vilistämässä omissa kiireissään kaupungin läpi. Jokainen omalla asiallaan kohti omia päivän puuhiaan, suunnitelmiaan tai nautintojaan. Ilmeestä pystyy päättelemään paljon jos on hiemankaan ihmistuntemusta. Jokaisella on oma tarinansa, oma määränpäänsä, oma kohtalo. 

Toiset hymyilevät, toiset ovat hämmentyneitä, suruissaan, mietteissään ja toiset taas elävät kuin viimeistäpäivää. Kuka jakaa onnen kortit kuka taas huonon onnen. Miksi toisilla on niin hyvä olla ja toisilla taas kovin huono. Jotkut nauttivat elämän pienistä iloista toiset tuskin edes huomaavat niitä. Kokemukset kasvattavat ja muokkaavat tahtomattaankin ihmisen sisintä ja sitä millainen kenestäkin tulee.

 Jokaisella on oma varallinen voimavarasto, joitakin koetellaan enemmän, toisia taas vähemmän. Toiset murehtivat pienimpiäkin asioita kun taas toinen ihminen ei välttämättä ymmärrä ollenkaan miten joku voi murehtia turhiakin asioita. Siksi kai jokainen meistä on erilainen ja toinen opettaa toistaan.
Jotkut eivät näytä tunteitaan kun taas toiset antavat kyynelten virrata oli sitten kyse mistä asiasta tahansa.

 On hyvä että meitä on erilaisia mutta mielestäni monen ihmisen pitäisi opetella arvostamaan toisen ihmisen tuntemuksia tuomitsematta niitä sillä perusteella että itse ajattelee asian olevan vähemmän vakava tai jokseenkin mitätön. Jokaisella on oikeus tuntea juuri niin kuin tuntee eikä kenenkään pitäisi sitä tuomita. Ystävän kuuluisi tukea, toki oman mielipiteen saa sanoa ja kertoa miten ehkä itse toimisi tai tuntisi. Toiset ovat kovia toiset taas herkkiä. Niin sen kuuluukin olla.

Anna jokaisen tuntea, rakastaa, nauraa, itkeä, surra.. juuri niillä tuntemuksilla jotka ovat hänelle suotu. Ei kukaan ole täydellinen. Mietin aina itse tilanteissa toisenkin osapuolen syytä toimia/tuntea tietyllä tavalla. Miksi juuri minun tyylini reagoida olisi oikea tai miksi juuri minä olisin oikeassa? Minäkin voin tehdä virheen, myöntää sen ja oppia siitä.


Jokainen on kokenut omat elämänsä vastoinkäymiset ja ehkä jopa oppinut niistä jotain. Ihmisen suhtatutuminen asioihin ja tilanteisiin kertoo paljon siitä mitä on takanapäin ja näkyykö edessä siltikin vielä valoa.  Ja siellähän näkyy.

-E
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti