tiistai 29. heinäkuuta 2014

Juusto-broiler "sconesit" GL

broiler-kesäkurpitsa piiras
Miettisin tossa itselleni sopivia "välipala" vaihtoehtoja pakastettavaksi jotta en törmäisi jatkuvasti siihen ongelmaan että en tiedä mitä söisin, jonka jälkeen popsinkin useasti jotain pientä joka ei saa minua kylläiseksi.

valmiit sconesit
Kaupasta saatavat gluteenittomat pakastetuotteet ovat ensinnäkin järjettömän hintasia ja eipä sitä valikoimaakaan niin mielettömästi vielä ole (onhan se toki laajentunut paljon). Itse kun on tottunut ennen syömään "kaikkea" on ollut hankalaa löytää sopivaa syömistä jonka voisi nopeasti saada suuhunsa niinä hetkinä kun ei ole aikaa sitä valmistaa/ voimia siihen.

Niinpä päätin pyöräyttää suolaisia sconsseja sekä broiler-kesäkurpitsa piirakan ja pakastaa ne. Siinä on sitten hetkeksi itselle sopivaa ja helppoa välipala syömistä.

Sconesien resepti:

ainekset:

5dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5dl tattari hiutaleita
0,5dl maissijauhoja
2tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa
1dl juustoraastetta
100g margariinia
1prk kermaviiliä
0,5tl mustapippuria
0,5tl valkosipuli jauhetta

täyte:
aurinkokuivattu tomaatti
broiler"rouhe"
paprika
sipuli
kesäkurpitsa
juusto
muna
mantelimaito

Sekoita kuivat aineet keskenään sekä juustoraaste. Lisää sulatettu margariini sekä kylmä kermaviili puuhaarukalla sekoittaen. Lopuksi vaivaa taikinaa vielä käsin. Asettele 12kpl amerikan muffini vuokia uunipellille ja levitä jokaiseen vuokaan esim. sormella hieman oliiviölyä jotta valmis tuote ei takerru paperiin. Jaa taikina 1/3 osaan sekä 2/3 paloiksi. Pyörittele kädessä 12kpl taikina palloja 2/3 taikinasta ja painele kukin pallo omaan vuokaansa niin että siitä muodostuu ns kuppi. Paista tyhjiä kuppeja n. 3min ja ota ne uunista täytettäväksi.



 Lisää pilkotut täytteet sekä munamaito sekoite. Päälle juusto raastetta ja sekä jäljelle jääneestä taikinasta paineltu "hattu" ympyrä kunkin piiraan päälle. Voit ripotella päälle vielä hieman juustoraastetta.

Uuni 225`C 20min





-E
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti