perjantai 4. heinäkuuta 2014

Kamerakapseli tähystys

ja lisää tutkimuksia....

Tämän tähystys on tutkimus jonka avulla kuvataan ruoansulatuskanava. Kamerakapselitähystys soveltuu parhaiten ohutsuolen tutkimiseen. Se ei korvaa mahalaukun eikä paksusuolen tähystystä mutta nehän mulle onkin jo tehty.

Tähän tutkimukseen ei tarvinnut myöskään tyhjennystä suorittaa mutta ruokailu tulee lopettaa tutkimusta edeltävänä päivänä klo 12. Mehua jotka eivät sisällä hedelmälihaa, mehukeittoja tai apteekista saatavia energiajuomia voi nauttia jottei tule liian heikko olo.

Kuitenkin 8h ennen tutkimukseen tuloa täytyy lopettaa näidenkin nesteiden nauttiminen, se ei kohdallani heikotuksia aiheuttanut koska pääsin tutkimukseen heti aamusta.

kamerakapseli
Pienellä jännityksellä tähänkin ja kyyneleet silmissä join lasillisen cuplaton nestettä joka hajottaisi suolistossani olevat ilmakuplat ja siitä sitten nielaisin kapselin (toki tätä ennen kysyin hoitajalta lupaisiko hän että kapseli löytää itse ulos kehostani ja näin hän lupasi). Hoitaja kertoi tutkimuksen kulun ja miten päivä etenisi ja asensi minulle olkalaukun jossa oli pieni laite joka rekisteröi kokoajan kapselin kuvaamaa matkaa sisuksissani. Ensiksi sain lähteä kävelylle ja pyöriä sairaalan käytävillä tunnin verran jonka jälkeen olisi ensimmäinen kurkistus laukkuun jotta nähtäisiin oliko kapseli jatkanut matkaa vatsalaukustani pohjukkais-suoleen ja sieltä ohutsuoleen ja näin oli onneksi käynyt. Jollei kapseli olisi jatkanut matkaansa, olisi se pitänyt onkia sieltä haavilla, jonka vuoksi olisi ollut pakko suorittaa vatsalaukun tähystys.



Tämän jälkeen klo 9 sain lähteä 5h pois sairaalan alueelta. Klo 10 sain juoda lasillisen nestettä ja klo 12 sain syödä kiinteän lounaan normaalisti. Klo 14 oli aika palata sairaalalle katsomaan oliko kapseli edennyt paksusuoleeni ja näin ei kuitenkaan vielä ollut käynyt joten tunniksi taas liikkeelle ja takaisin. Hoitaja katsoi noin 20min kuvaa suolistostani ja totesi ristin kuvan muodostumisen näytölle varjona tarkoittavan että kapseli oli nyt paksusuolessani joten sain lähteä kotiin.
tutkimuksen ajan olalta roikkuva laukku



Kapselikuvauksen tulos: Ei löydöksiä.


Nyt gastron puolella oltii tehty minulle kaikki mahdolliset tutkimukset joten minun oli aika varata tk:sta aika perus lääkärille ja miettiä hänen kanssaan mitä tutkittaisiin seuraavaksi.
Päätös: Sydämen Holter-tutkimus koska lääkäri epäili kohtauksillani olevan yhteys verenpaineeseen/sydämen toimintaan.

-E
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti