lauantai 12. heinäkuuta 2014

Amerikkalaiset suklaamuffinit

Valmiit tuotokset
Hyvä olo sen kun jatkuu.. :) Käytiin aamusta Pojan kanssa torilla ihastelemassa kukkia ja tuoreita vihanneksia ym. Siitä matka jatkui kohti seikkailupuistoa missä löytyy touhua niin pienelle kuin vähän vanhemmallekkin lapselle ja vielä ihan ilmatteeksi.. On lintuja ja muutamia eläimiä, pomppulinna, puistoja, vesileikkeihin mahdollisuus, pikku linnana rauniot, ohjattua toimintaa ja vaikka mitä. Harmi kun tällä kertaa en tajunnut ottaa eväitä mukaan, olis voinut lounastaa viltillä kun nurmialuettakin riitti mukavasti. Ens kerralla sitten

 Näin ihanan aurinko päivän kunniaksi päätettiin pyöräyttää suussa sulavat amerikkalais tyyliset suklaamuffinit ja pitää pikku piknikki omalla takapihalla.. Ohje löytyy monilta sivuilta ja sen voi toteuttaa joko glutenittomana taikka ihan perus vehnäjauhoista.

Ainekset:

100g pehmeää voita tai margariinia
2,5dl sokeria
2 kananmunaa
1dl maitoa
4,5dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5dl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
0,5tl suolaa
100g tummaa suklaata rouhittuna
Uuni 200C`, 25min

Ohje on siitä helppo että sen voi toteuttaa vaikka muovilastalla sekoittaen, meidän pieni ainakin ihan innoissaan kun pääsee sekotus puuhiin ja muutenkin mukaan myös äidin touhuihin. 

Sekoita sulatettu voi, sokeri, muna ja maito keskenään jonka jälkeen toiseen astiaan kipataan kuivataineet ja rouhittu suklaa. Yhdistä seokset keskenään ja nostele muffini vuokiin! Lisäsin itse vielä päälle isompia suklaa rouhe paloja jotta muffarit olisivat vieläkin herkullisemman näköisiä päältäkin päin. :)

Muffini taikina nosteltuna vuokiin ja kohti uunia.


valmiit herkku muffinit



Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti