maanantai 13. lokakuuta 2014

Sunnuntain pizza GL,L

Sunnuntai on meidän perheen yhteinen kokkailu päivä.. Pyritään siihen että silloin aina tehtäisiin jotain herkkua mikä on jokaisen mieleen ja tehtäisiin se yhdessä alusta loppuun. Ja kuka nyt ei pitsasta tykkäisi? :) Tämä pohja oli ensimmäinen gluteeniton pohja josta tuli rapea eikä kuminen joten suosittelen kokeilua ehdottomasti. Pohjan voi myös toteuttaa vaihtamalla jauhot perinteisiin vehnäjauhoihin.




Ainesosat pohjaan:

2dl käden lämpöistä vettä
2tl kuivahiivaa
0,5tl suolaa
2dl gluteenitonta jauhoseosta
2dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
0,5dl juoksevaa voita tai margariinia

Sekoita hiiva käden lämpöiseen veteen. Lisää jauhot, suola sekä voi ja sekoita kaikki keskenään kädellä vaivaten . Anna taikinan nousta puoli tuntia liinan alla.

Taikinasta riittäää kahteen melkein koko pellilliseen pitzzaa. Levitä taikina sormilla/kämmenpöydillä painellen, levitä tomaatti-kastike/ketsuppi, täytteet ja juustoraasteet. Uuni 200`C, Noin. 20min Seuraile pitzaa uunissa, sillä täytteiden määrä vaikuttaa myös pohjan paistumis aikaan.


Sunnuntai aamun leipuri-äiti

Herra M








-Elisa
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti