maanantai 20. lokakuuta 2014

Sunnuntain peruna-porkkanamuusi ja lihapullat Herra M:n ja Veen tapaan. GL, L

Mun flunssaillessa, pienen lämpöilyn ja pääkivun kourissa makoillessa Iskä ja Vee pääsi toteuttamaan sunnuntain safkaa. Joka olikin koko perheen herkku lihapullat ja muusi! Teki tää mutsi kyllä jälkkäriksi lättyi kera valmis hillon ja sokerin äärettömän yksinkertaisella ohjeistuksella penkillä istuskellessa. Mutta ensiksi pääruokaan poikien tapaan!



Herra M:n ja Veen peruna-porkkanamuusi

8kpl Jauhoisia perunoita
3kpl porkkanoita
suolaa

-Ensinnäkin valitse samankokoisia perunoita 8kpl jonka jälkeen kuori ne. Kuori myös porkkanat ja leikkaa noin. 2,5cm paksuisiksi kiekoiksi.
-Kiehuvaa vettä niin että kyseiset komponentit peittyvät ja vähän päälle. Joukkoon ripaus suolaa. -Keitä kunnes potut ja porkkanat ovat kypsiä. (haarukka uppoaa mutta ei kuitenkaan hajoita perunaa) N.30min (perunan koko vaikuttaa kypsymis aikaan mutta tuo on keskikokoisen perunan keittoaika!)

Kaada vesi pois, lorauta joukkoon maitoa ja muutama voi nokare. Ja ei kun muussaamaan.



Herra M:n ja Veen lihapullat

1/2dl korppujauhoja (gluteeniton tai tavallisia)
1,5dl vettä
400g jauhelihaa (nauta-sika)
1kpl kananmuna
1kpl hienonnettu sipuli
valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria

Laita vesi, korppujauhot ja mausteet suurustumaan kulhoon muutamaksi minuutiksi ennen lihan lisäämistä. Lisää jauheliha ja sekoita seos tasaiseksi. Pyörittele haluamasi kokoisiksi palleroiksi, paista pannulla väri pintaan ja lopuksi uuniin, n.15min 225`C. Lihapullia ei ole pakko paistaa ollenkaan vaan ne voi myös laittaa suoraan uuniin ja antaa olla n. 20min (koosta taas riippuen).

Pikkusen pienempi paisto olisi näille riittänyt mutta olivat ne hyviä näinkin!


Hyvä Iskä ja Vee!

-Elisa



Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti