maanantai 6. lokakuuta 2014

Hedelmäiset välipalaherkut

Poika on tykännyt vauvasta asti eri hedelmistä ja kasviksista. Ensin soseutettuna sitten sormiruokana ja nyt milloin missäkin muodossa.


Pieni tietoisku tuoreista hedelmistä:
Ne sisältävät paljon hyviä vitamiineja, mineraaleja sekä ovat loistava kuitujen ja antioksidanttien lähde. Tuoreet hedelmät sisältävät aineksia jotka estävät sairastumasta vakaviin sairauksiin kuten sydän- ja verisuonitauteihin sillä hedelmien saanti parantaa verenkiertoa.
Suositeltu päivä annos kasviksia ja hedelmiä yhteensä olisi noin 6kpl. Tutkimukset osoittavat myös että tuoreeltaan nautituissa hedelmissä on enemmän terveysvaikutteita kuin kauppojen tuorepuristetuissa mehuissa. Joten tuoreita hedelmiä kohtuuden rajoissa kehiin, onhan niissäkin haitallisia sokereita liialti nautittuna. Kuitenkin pidän hedelmäsokeria terveellisempänä vaihtoehtona kuin tavallista sokeria joten meillä niitä ainakin syödään niin vauvasta vaariin!


1. Helpot sormi syötävät, mitä milloinkin kaapista löytyy tai mitä mieli tekee. Poika tykkää eniten syödä hedelmät näin.
2. Hedelmäsalaatti
Joukkoon voi helposti ujuttaa myös hedelmät jotka eivät olisi niitä mieluisempia. Yksinkertaisuudessaan kuorin ja pilkoin hedelmät ja sekoitin kulhossa sekaisin. Kotimaiset omenat laitoin kuorineen päivineen mutta poistin toki siemenkodat. Tähänkin voi käyttää mitä hedelmiä tahansa. Jos haluaa salaattiin vielä nestettä onnistuu se esim. puristamalla appelsiinista mehut ja lisäämällä joukkoon vielä vastaavan määrä kylmää vettä.3. Kerrosherkut
Tässä helppo herkku niin aikuisen kuin lapsenkin välipalaksi. Pohjalle pellava/tattari pallero muroja, seuraavaksi Valio eila A+ laktoositonta jogurttia, päälle tummia viinirypäleitä sekä vielä lisää muropalloja. Tehdään usein myös tuoreita marjoja, ja muita hedelmiä käyttäen. Ruokaisamman tästä saa käyttämällä maustamatonta rahkaa, se tosin ei ihan kitkeryydeltään vielä meidän pojalle uppoa mutta itselle kyllä.


4. Smoothie mikä ihanuus! Tänne jos jonnekkin voi heittää sekaan niin jäiset parsakaalit kuin muutkin mitkä ei muuten uppoaisi, hedelmät ja marjat peittoavat maun hyvin. Itse teen smoothien useimmiten tuoreista tai pakastetuista marjoista taikka hedelmistä. Joukkoon laitan esim. maitorahkaa, jogurttia tai mehukeittoa. Silloin tällöin sujautan joukkoon vielä jotain siemeniä. Ja surr rur rur valmista tuli.
Herkullisia marjoja sellaisenaan

Karviaisenmarjoja jogurtin joukkoon.


Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti