torstai 14. toukokuuta 2015

Suklaiset mokkapalat (GL, L)

Kuka ei pitäisi perinteisistä mokkapaloista? Minä ainakin tykkään ja tulee ihan lapsuusajat mieleen, jolloin harjoiteltiin siskon kanssa leipomista kotona. Tällä ohjeella gluteenittomat mokkapalat maistuvat ja ovat rakenteeltaan niin lähellä perinteisiä kuin vaan voi olla, joten suosittelen lämpimästi testaamaan!



Ainekset:

4kpl munaa
3dl sokeria
4dl gluteenitonta jauhoseosta
2rkl tummaa kaakaojauhetta
1,5tl leivinjauhetta
100g sulatettua voita tai margariinia (soveltuu myös keijun kasvisrasvalevite jolloin pohja on maidoton)
1,5dl maitoa (käy myös riisi ja soijamaito)


  1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita kuivataineet keskenään, lisää joukkoon voi ja maito.
  3. Sekoita kaikki keskenään tasaiseksi, kaada reunalliselle uunipellille jossa leivinpaperi
Uuni 225`C n. 15min


Kuorrute:

350g tomusokeria
1,5rkl tummaa kaakaojauhetta
4rkl vahvaa kahvia
50g sulatettua voita tai margariinia (Käy myös Keiju)

Sekoita ainekset keskenään ja kaada kypsän lämpimän pohjan päälle. Anna hetki jäähtyä ja lisää laktoositon tummasuklaa rouhe.

VINKKI: Voit myös jättää suklaan pois ja laittaa perinteisiä värikkäitä nompparelleja koristeeksi.




-Elisa

2 kommenttia on "Suklaiset mokkapalat (GL, L)"
  1. mokka palat on just best aina perhekodis "iso veljen" kaa leivottiin noita nomparellit tietty päälle ja kylmä maito niin parasta just vuosikymmen reilu ku viimeks noita leiponu pakko joku päivä kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, itse samaa mieltä! :) Tee ihmeessä, nää on niin hyviä!! Toivottavasti maistuu! -Elisa / glmamma

      Poista