torstai 25. syyskuuta 2014

Mansikka-mantelikakku GL, L

Ihana aamupäivä äidin, mummin ja pikkusiskon kanssa. Viimeviikolla täytin 23-vuotta ja sain sinä aamuna kyseiset sukulaiset ylläri aamiaiselle kera isäpuoleni. Lupasin leipoa kakun seuraavalla viikolla koska isomummi ja minä rakastamme kakkuja ja leivonnaisia, enkä tiennyt ylläri visiitistä ja silloin kakku uupui kattauksesta!

Nää on niin ainutlaatusia ja ihania hetkiä vaikka muutama tärkeä ei paikalla olekkaan kun on työt ja muut! Rakastan istua tässä keittiöpöydän ääressä kolmessa sukupolvessa. Neljässä jos Pikku-mies ei olis hoidossa tänään. Syödä hyvin, ilman kiirettä ja nauttia toistemme seurasta. Höpötellään useasti juttuja mummin lapsuudesta ja ylipäänsä elämästä muutenkin. Voisin kuunnella mummin juttuja tunti tolkulla! Katseltiin omaa vauvakirjaani josta ei löydy paljon nimeä kummempaa (olin toinen lapsi) ja sitten poikani jolla on kaksi eri vauva-kirjaa jotka pursuaa kirjoituksia, kuvia, yms. Oon ottanu oikeen tehtäväksi kirjoittaa paljon vauva/lapsi ajasta ylös tärkeitä muistoja ja hekiä koska omasta uupuu niin paljon! Ja mielestäni ihanien asioiden muistelu on aina kivaa! :)







Kakkupohja:

4dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5dl riisijauhoja
0,5dl maissijauhoja
2,5tl leivinjauhetta
0,25tl suolaa
2tl vaniljasokeria
2dl sokeria
1dl intiaani sokeria (voi korvata tavallisella 1,5dl sokeria)
150g voita tai margariinia (laktoositon)
1,5dl lämmintä maitoa (laktoositon)
3kpl munaa

täyte:
mansikkahilloa
2kpl banaania
4dl vispikermaa (laktoositon)
manteleita oman maun mukaan
3rkl sokeria
2rkl maitoa (laktoositon)
kuivattuja/sokeroituja puolukoita

Sekoita kuivat aineet keskenään, Vatkaa eri kulhossa sokerit ja voi vaahdoksi, lisää joukkoon munat yksitellen vatkaimella edelleen vatkaten. Lisää joukkoon hiljalleen vatkaten jauhot ja maito pikkuhijaa kerrallaan. Voitele irtopohjavuoka ja korppujauhota se. Kaada taikina vuokaan. Uuni 175`C n.45min keskitasolla, voit laittaa folion 30min paiston jälkeen (älä avaa uuni luukkua ennen puolen tunnin paistoa!). Anna jäähtyä 15min ennen kakun kumoomista. Pohjaa on helppo leikata kahteen kerrokseen, voi leikata myös kolmeen osaan. Kostuta kukin kerros maidolla.



Levitä mansikkahilloa välikerrokseen/siin, murskattu banaani, sokerilla makeutettua kermaa. Päällimmäiseksi mansikka hillon levitys ja paksu kerma kerros. Päälle ripottelin vielä sokeroituja manteleita sekä kuivattuja puolukoita.

Mantelien paahto:
Keitä kattilassa manteleita, ruokalusikallinen voita, sokeri ja maito kunnes mantelit ovat saaneet karamellisoituneet. Voit paahtaa manteleita uunissa ennen kattilaan laittoa, näin saat niihin kauniimman värin. Levitä manteit leivinpaperille ja anna jäähtyä. Kaada kulhoon ja hajoita rakennetta.

Pohjan halkaisu, hillon levitys, banaanin levitys, kansi päälle.

Paahdoin mantelit uunissa ennen kattilaan laittoa. Mantelien sokeroiminen, purkissa jäähtyneet mantelit, päällikerroksen mansikkahillon levitys ennen kerman lisäystä.


Muita aamias herkkuja ja Äidin oma voi vilja-allergian vuoksi! :D



-E

Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti