tiistai 4. maaliskuuta 2014

Pasta Carbonara

Tein tänään pitkästä aikaa itse carbonaraa ja edelleen se on yhtä hyvää kuin aina ennenkin. Toki gluteeniton pasta on maultaan erilaista kuin normaali pasta mutta mielestäni tässä eroa ei niin selkeästi huomaa. Ohjeen pystyy toteuttamaan tietysti myös normaali spagetista mitään muuta muuttamatta.

Pussillinen gluteenitonta pastaa
-lisää kiehuvaan veteen loraus rypsiöljyä sekä suolaa ja lisää spagetti. Pussissa kypsymis aika on 8min. Mutta minä aina itse seuraan spagetin kypsymistä maistamalla jotta pastasta tulee oikean kypsyistä.

Kastikkeen ainesosat:

2kpl isoa valkosipulin kynttä
1kpl keskikokoinen punasipuli
nokare voita sipuleiden paistamiseen

2pkt pekonia
150g kinkku siivuja
1/5dl parmesaania
2dl ruoka kermaa
2kpl kanamunan keltuainen

Pilko valkosipuli pieneksi silpuksi, seuraavaksi punasipulin pilkkominen ja kuullota sipulit voi nokareen kera pannulla. Lisää joukkoon "kuutioitu" pekoni ja sekoittele/ annan aikaa hieman ruskistua. Tämän jälkeen pilkotut kinkku suikaleet voi lisätä pannulle. Lopuksi lisää ruokakerma ja anna hautua hetken, jonka jälkeen kaksi keltuaista ja sekoittele spagetti ja kinkku-pekoni seos keskenään sekaisin erillisessä isossa kulhossa ja lisää vielä päälle makusi mukaan parmesaania. Ja siinä se. Om nom nom.

Tästäkin ohjeesta on miljoona erimuotoa ja mielipidettä mikä on aito ja oikea carbonara. Näin minä olen sen valmistanut ja kokenut erittäin hyväksi. Kananmunan voi jättää helposti pois esim jos on allerginen. Sekä toiset eivät lisää ollenkaan ruokakermaa vaan kokonaisia kananmunia.Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti