säästin hieman pohjan taikinaa ja ripottelin päälle lopuksi ennen uuniin laittoa. |
Gluteeniton mustikkapiirakka
Ainekset:
pohja
100g laktoositonta voita
1dl sokeria
1 muna
2 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. sunnuntai, semper..)
1tl leivinjauhetta
Vaahdota huoneen lämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon jauho-leivinjauhe seos sekä muna. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (24cm) ja painele nuolinta apuna käyttäen tasaiseksi.
täyte
4dl mustikoita (voi käyttää täytteenä muitakin marjoja oman maun mukaan)
1prk laktoositonta kermaviiliä
½ tl vaniljasokeria
1 muna
¾ dl sokeria
Kaada marjat taikinan päälle. Sekoita muut ainekset keskenään ja kaada pohjan/marjojen päälle.
Uuni 200 astetta ja noin 30min.
Tarjoile jäähtyneenä.
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti