sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Mustikkapiirakka

säästin hieman pohjan taikinaa ja ripottelin päälle lopuksi ennen uuniin laittoa.
Pojan suurimpia herkkuja! "lishhää lishhäää" Pojan 1v7kk. Isukin kommentteja "ihan sairaan hyvää, maistuu ihan "normaalille" vaikka onkin gluteeniton!" Äiti (leipurin) kommentti: " Todella helppo ja nopea tehdä. Kaikenlisäks vielä mielettömän hyvää ja äitikin saa syödä! :) "

Gluteeniton mustikkapiirakka
 

Ainekset:

pohja

100g laktoositonta voita

1dl sokeria

1 muna

2 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. sunnuntai, semper..)

1tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneen lämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon jauho-leivinjauhe seos sekä muna. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (24cm) ja painele nuolinta apuna käyttäen tasaiseksi.

täyte

4dl mustikoita (voi käyttää täytteenä muitakin marjoja oman maun mukaan)

1prk laktoositonta kermaviiliä

½ tl vaniljasokeria

1 muna

¾ dl sokeria

Kaada marjat taikinan päälle. Sekoita muut ainekset keskenään ja kaada pohjan/marjojen päälle.

Uuni 200 astetta ja noin 30min.

Tarjoile jäähtyneenä.



Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti