sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Gluteeniton "näkkileipä"

Ensi puraisun jälkeen mietin että no "ei kovin erikoista mutta syötävää" kunnes huomasin miten himoitsin sitä vaan lisää ja lisää. Ihana rapsakka koostumus ja miljoona makuyhdistelmä vaihtoehtoa!


 
2dl maissijauhoja

1dl auringonkukan siemeniä

1dl tattari hiutaleita

½ dl rypsiöljyä

2dl kiehuvaa vettä

puolikas kourallinen rusinoita
Sekoita kaikki ainekset keskenään kattilassa sekoittaen ja kippaa massa leivinpaperille. Laita toinen leivinpaperi massan päälle ja painele/kauli tasaiseksi levyksi uunipellin reunoille asti. Ripottele päälle vielä suolaa ja siemeniä makusi mukaan.
Näkkäri halkaistuina paloina kipossa.
Poika toimi apukokkina ja sekoitti kaikki kuivataineet kipossa kunnolla sekaisin ennen kattilaan kaatamista. Kivaa puuhaa yhdessä vaikka pikku leipuri ei taaskaan meinannut luopua omasta kulhostaan kun oli aika. :D Lopputulos oli kuitenkin oiken hyvä ja maistuva.
Vinkki.

Voit käyttää myös muita siemeniä.

Jauhoja voi vaihdella laittamalla osan esim kookoshiutaleita tai riisijauhoja. Mittasuhteet kannattaa pitää samana jauhojen ja siemenien kanssa mutta kokeilemalla löytää omaan suuhun sopivan maku yhdistelmän. Ensikerralla meinaan kokeilla myös hunajan laittamista ja kuivien hedelmien.


Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti