Elämäni ensimmäinen itse tehty hillo ilman isovanhempien avustusta jota tein viimeksi itse ollessani lapsi. Purkkiin löysi raparperit sokerin kera ja vitsi miten helppoa ja hyvää!
Mitä tarvitset:
-1kg pestyjä ja kuutioituja raparpereja
-500g hillosokeria
-paksupohjainen kannellinen kattila
-3 lasipurkkia jotka saa tiiviisti suljettua. (Itse ostin ikean hakasella suljettavat lasi purnukat joiden mukana tuli kumirenkaat jokaisessa purkissa joka takaa tiiviin säilytyksen.)
Mitä tarvitset:
-1kg pestyjä ja kuutioituja raparpereja
-500g hillosokeria
-paksupohjainen kannellinen kattila
-3 lasipurkkia jotka saa tiiviisti suljettua. (Itse ostin ikean hakasella suljettavat lasi purnukat joiden mukana tuli kumirenkaat jokaisessa purkissa joka takaa tiiviin säilytyksen.)
- Kaada kattilaan kuutioidut raparperit.
- Peitä ne sokerilla ja laita kansi päälle.
- Anna mehustua viileässä paikassa vuorokauden verran.
- Keitä seosta n. 15min ajan pienesti kiehuen. (muista sekoittaa esim. puuhaarukalla vähän väliä tai jatkuvasti.)
- Kun seon muuttuu paksummaksi, nostele se soppakauhaa apua käyttäen pestyihin lasipurkkeihin ja sulje kannet hillon ollessa edelleen kuumaa.
- Siirrä hillopurkit kylmään niiden jäähdyttyä.
Ja siinä se. Herkkuhillot valmiina tarjottavaksi.
MUISTUTUS: Hillo paksuuntuu purkissa eli sen ei tule olla yhtä jämäkkää purkittaessa.
-Elisa
Käytitkö tosiaan hillosokeria? Tuo annostus on pielessä: hillosokerin suhde on 2 kg marjaa / 1 kg hillosokeria. Myös keittoaika on liian pitkä tai siis hillosokerilla ei tarvitse keittää noin kauan. Tuo kuvassa oleva sokeripussi ei näyttäisi olevan hillosokerin pakkaus.
VastaaPoistaHups.. Kuvassa tosiaan tein normaalista sokerista.. :D korjasin tekstin. :s
PoistaKauheasti sokeria :o omenahilloon oon laittanut hillosokeria, tosin paljon vähemmän, mansikoiden sekaan laitan chia-siemeniä, jotka paksuntaa sen :) Mutta oih, olispa raparperia!
VastaaPoistaHeheh hupsista!! Laitoin siis tavallista tähän mutta korjasin ohjeeseen hillosokerin määrän.. Kiitos! 😆 hei miten teet chia-siemenistä mansikkahilloa ja miten säilyvyys?? Tekee mieli kokeilla! :)
Poista