maanantai 30. marraskuuta 2015

Taikataikina

Yhtenä päivänä sain mieleeni tuon ihanan, mahtavan, melkein kuin muovailuvahan mutta kuitenkin erilaisen.. Nimittäin taikataikinan. Lapsena opin naapurin tytöltä sitä tekemään ja yhdessä muovailtiin monet kerrat jos jonkinmoista hahmoa ja muotoa. Tytön kanssa joka ei osannut sanaakaan suomea enkä minä vielä tuolloin sanaakaan hänen kieltään nimittäin ruotsia. Mutta eipä se meitä haitannut, lapset löytää keinon kommunikoida, voi kunpa aikuisetkin uskaltaisivat yrittää vastaavaa pelkäämättä sanovansa sanan väärin tai muuta.No nyt mennään itse taikinaan. Ohjeen löysin googlettamalla jokaisessa ohjeessa oli samat raaka-aineet ja määrät joten tässä ohjetta teillekkin..

3dl suolaa
2rkl öljyä
6dl vehnäjauhoja
1,5dl vettä

-Sekoita ainekset keskenään ja vaivaa taikina kunnolla, muotoile taikinasta haluamasi ja paista uunissa 125`C tunnin ajan. Uunissa paisto ei ole välttämätöntä, mutta taikina kovettuu huomattavasti nopeammin uunissa kuin kuivattamalla pöydällä.

-Paiston jälkeen anna jäähtyä ja maalaa oman maun ja mielikuvituksen mukaan yhdessä tai erikseen.

-Ideoita on loputtomiin, taikinasta voi muotoilla esim. hedelmiä, pieniä pullia tai vaikka korvapuusteja lapsen leikkeihin. Voi tehdä koristeita, avaimenperän ja vaikka mitä muuta. Taikina on myrkytöntä koska siihen ei tosiaan tule muuta kuin yllä mainitut ainesosat, mutta suolan vuoksi se myös maistuu pahalle jolloin lapsi ei halua sitä syödä ja maistaminen ei ole vaarallista. Kun taikina on kovettunut se ei myöskään helpolla hajoa.


-Me tehtiin piparkakkumuotteja apuna käyttäen eri kuvioita joita Vee maalaili vesiväreillä (minä myös muutaman).. :) Sekä itse toimin joulupukin apurina jo tehden tähden muotoisia kuvioita johon painoin leimakirjaimin mummien ja muiden nimet jotka sitten sidon tulevana jouluna lahjapaketteihin.

Kivoja muovailu hetkiä.

-Elisa
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti