keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Raparperihillo

Elämäni ensimmäinen itse tehty hillo ilman isovanhempien avustusta jota tein viimeksi itse ollessani lapsi. Purkkiin löysi raparperit sokerin kera ja vitsi miten helppoa ja hyvää!



Mitä tarvitset:

-1kg pestyjä ja kuutioituja raparpereja
-500g hillosokeria

-paksupohjainen kannellinen kattila
-3 lasipurkkia jotka saa tiiviisti suljettua. (Itse ostin ikean hakasella suljettavat lasi purnukat joiden mukana tuli kumirenkaat jokaisessa purkissa joka takaa tiiviin säilytyksen.)


  1. Kaada kattilaan kuutioidut raparperit.
  2. Peitä ne sokerilla ja laita kansi päälle.
  3. Anna mehustua viileässä paikassa vuorokauden verran.
  4. Keitä seosta n. 15min ajan pienesti kiehuen. (muista sekoittaa esim. puuhaarukalla vähän väliä tai jatkuvasti.)
  5. Kun seon muuttuu paksummaksi, nostele se soppakauhaa apua käyttäen pestyihin lasipurkkeihin ja sulje kannet hillon ollessa edelleen kuumaa. 
  6. Siirrä hillopurkit kylmään niiden jäähdyttyä. 
Ja siinä se. Herkkuhillot valmiina tarjottavaksi. 








MUISTUTUS: Hillo paksuuntuu purkissa eli sen ei tule olla yhtä jämäkkää purkittaessa. 

-Elisa
4 kommenttia on "Raparperihillo"
  1. Käytitkö tosiaan hillosokeria? Tuo annostus on pielessä: hillosokerin suhde on 2 kg marjaa / 1 kg hillosokeria. Myös keittoaika on liian pitkä tai siis hillosokerilla ei tarvitse keittää noin kauan. Tuo kuvassa oleva sokeripussi ei näyttäisi olevan hillosokerin pakkaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hups.. Kuvassa tosiaan tein normaalista sokerista.. :D korjasin tekstin. :s

      Poista
  2. Kauheasti sokeria :o omenahilloon oon laittanut hillosokeria, tosin paljon vähemmän, mansikoiden sekaan laitan chia-siemeniä, jotka paksuntaa sen :) Mutta oih, olispa raparperia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheh hupsista!! Laitoin siis tavallista tähän mutta korjasin ohjeeseen hillosokerin määrän.. Kiitos! 😆 hei miten teet chia-siemenistä mansikkahilloa ja miten säilyvyys?? Tekee mieli kokeilla! :)

      Poista