maanantai 19. kesäkuuta 2017

Kesäkurpitsa-spagetti (L,GL,M)

Kesäkurpitsa kuuluu mun ehdottomiin lemppareihin vihanneksista, joten päätin toteuttaa jotain ihan muuta mitä ennen. Kesäkurpitsa itsessään on ihan mielettömän hyvä raaka-aine, joka taipuu moneen eri ruokaan. Tänään kesäkurpitsa toimi spagetin verukkeena ja sopi ihan mielettömän hyvin. Jopa meidän pienin söi lautasen tyhjäksi asti ja kehui ruoan makua, jes!








Mitä siis tarvitset:

- 2 reilun kokoista kesäkurpitsaa
- kirsikkatomaatteja
- 1dl basilikaa
- 2 valkosipulin kynttä
- suolaa
- pippuria
- juustoraastetta (valitse teille sopivin, niitä löytyy niin maidottomia, laktoosittomia sekä vegaaneitakin)
- oliiviöljyä

-lisänä käytin kananpojan jauhelihaa jonka paistoin oliiviöljyssä sekä maustoin suolalla, pippurilla, valkosipulilla sekä basilikalla. Mutta esim. kasvis vaihtoehto ei tarvitse lisäksi muuta.

1. Pilko kesäkurpitsa pitkulaisiksi spagettia muistuttaviksi suikaleiksi. Laita vesi kiehumaan, lisää joukkoon suola ja öljy.
2. Paista kananpojan jauheliha kypsäksi pannulla ja nosta kesäkurpitsat kattilassa kiehuvan veden joukkoon pariksi minuutiksi. (voit myös jättää keiton välistä ja kieräyttää spagetit pannulla kanan paiston jälkeen öljyssä valkosipulin kera, jolloin rakenne jää rapeammaksi.)
3. Mausta jauheliha, lisää joukkoon pilkottu basilika ja puolitetut kirsikkatomaatit.
4. Kaada kesäkurpitsoista vesi pois ja kippaa jauhelihan joukkoon. Sekoita.

Annostele lautaselle, ripottele päälle juustoraastetta sekä tuoretta basilikaa ja sitten syömään.




VINKKI. Kesäkurpitsan keitossa kannattaa olla tarkkana, koska se kypsyy äärettömän nopeasti. Pari minuuttia ja pika pikaa vedet pois.

-Elisa


Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti