sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Myrkkysoppa

Ihmiset jotka toimii myrkyttäen toisten positiivista energiaa, ovat kai onnistujia itselleen jollakin tasolla. Todellisuudessa egon valtaamia ja oikea saakelin epäonni niille vastaanottaville ihmisille. Oman sekä muiden kokemuksia kuunnellen, oma mittari hipoo huippua, samalla kun koitan olla antamatta valtaa kiukulle, turhautumiselle ja hieman surullekin. Miten kovin koitankin vain pysyä positiivisena, yrittäen olla vahvempi.  Liian pitkään sietäminen kohtaa rajapyykin, kun enempää ei sisään mahdu tai kun ymmärrys vääryydestä astuu tietoisuuteen. Joskus jo vaan kertaalleen alistetuksi joutuminen voi olla toiselle totaalisen liikaa. Ymmärrän sen, sillä en voi sietää ilkeyttä se oksettaa ajatuksenakin. En voi sietää sitä että toista ihmistä kohdellaan huonosti, epäkunnioittavasti ja alistaen.

Miten paljon pahaa voikaan saada aikaan nöyryytys, rumat sanat, omaan napaan tuijottelu ja itse ilkeys ihmisten kesken. Ison pomon turhautuminen työntekijään syystä jota ei edes ole, omien ongelmien siirto toisen niskaan. Narsistin käytös, joka elää omaa todellisuuttaan sokeana muulta. Tämän asian suhteen en osaa olla positiivinen, en halua olla positiivinen, vaan annan luvan itselleni elää hetken tässä harmituksessa ja päästää siitä sitten taas irti. Tietäen, miten itse pyrin olemaan hyvä sydämestäni muita kohtaan. Sekä toivoen, jonkun avaavan suunsa jos joskus en sitä olisi.

Ahdistus rinnassa, kipu vatsalla, otsa kurtussa ja mieli bingispallon lailla pomppien jaksan-en jaksa-jaksan-eeeeei en. Jokainen on oman elämänsä suurin tekijä, joten on aika avata suu jo paljon ennen loppuunpalamista.

kuva ei liity tekstiin



Olen joskus kuullut kehotuksen puhua vaikenemisen sijasta, kuulostaa järkevältä vaikka joskus se voi myös toki tuntua pelottavalta. Jokaisen nöyryytetyn sisältä ei automaationa tule puolustus, mutta jokaisen sisällä se ominaisuus olisi. Mitä jos kertoisi mitä toinen saa sinussa aikaan? Jos olisi edes pieni mahdollisuus olemassa siitä, että toisen käytös voisi muuttua, käyttäisitkö sen? Jos toinen ei edelleenkään näe pidemmälle, tiedät ainakin yrittäneesi.

Joskus ihmisen on hyvä kuulla esimerkin kautta oma käytöksensä. Ja joskus on parempi jatkaa suuntaan, jossa toisella ihmisellä ei ole enää valtaa. Loputon ignooraaminenkin on aika raskasta kuitenkin.  Jokainen on itse vastuussa omasta käytöksestä,  eikä kenenkään kuulu olla ovimattona toiselle loputtomiin. Samalla kun vastuu omasta käytöksestä on jokaisella itsellään ilkeydessä, on vastuu myös omasta onnesta omien valintojen ympäröimänä.

Kiitän kaikesta hyvästä.

-Elisa



Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti