maanantai 16. kesäkuuta 2014

Raparperipiirakka

Makeaa ja kirpeetä, nam!
 Valmis tuotos,pikku sormet käyny jo murusista päätellen maistiaisella. :)
Tässä yksinkertainen ohje herkulliseen raparperipiirakkaan.

2kpl munaa
3,5dl sokeria
4dl gluteenitonta jauhoseosta
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1,5dl maitoa tai vettä
125g voita

4-5kpl raparperin vartta
0,5dl sokeria

1. Puhdista ja pese raparperin varret. Leikkaa pitkittäis suunnassa kahtia ja kahtiin leikatut vielä kerran samoin kahtia. Leikkaa pientä kuutiota ja laita kulhoon 0,5dl sokerin kanssa odottamaan (sekoita).

2.Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään jonka jälkeen lisää joukkoon voi, vesi  sekä muna-sokeri vaahto vatkaimella sekoittaen. Kaada uuni pellille ja ripottele raparperi kuutiot päälle. Painele kämmenellä hellästi kuutioita taikinaan ja laita piirakka paistumaan.

200`C noin 25-30min uunista riippuen. Tuoksusta kyllä saa varmistuksen valmiudesta!

Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi. Tarjoile kylmän mehun tai kahvin kanssa.
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti