torstai 12. kesäkuuta 2014

Kinuski-päärynärahka kakku

Suussa sulavan ihana ja kesäinen kakku. Myös kovin helppo ja nopea tekele jollei jähmettymis aikaa lasketa. :) Ohjeen voi toteuttaa myös gluteenittomana vaihtamalla tavalliset digestive keksit gluteenittomiin.

Ainekset:

150g digestive keksejä
50g voita tai margariinia
4kpl liivate lehteä
1rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
2prk valion kinuski-päärynä rahkaa
2dl kuohukermaa
tummia viinirypäleitä

pala super namia


Murskaa keksit ja lisää joukkoon pieneksi pilkottu snikkers patukka sekä sulatettu voi. Painele seos tasaiseksi leivinpaperilla vuoratulle irtopohja vuualle ja laita jääkaappiin jähmettymään. Laita liivatteet kylmään veteen likoomaan. Vatkaa kerma valmiiksi. Sekoita toisessa kulhossa sokerit ja rahka keskenään. Laita kattilaan kiehumaan 1,5 ruokalusikallista vettä ja sulata liivate joukkoon. Kaada liivate rahka seokseen kokoajan sekoittaen. Lopuksi lisää kerma hennosti seosta nostellen kunnes lopputulos on tasainen. Nyt voit ottaa keksipohjan kaapista ja kipata täytteen sen päälle. kelmuta vuoka päältä jotta kakku pysyy tiivinä ja jähmettyminen onnistuu. Jähmettymiseen menee noin 2h jonka jälkeen voit lisätä keskeltä halki leikatut tummat viinirypäleet kakun päälle ja avot kakku on valmis nautittavaksi.
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti