maanantai 18. heinäkuuta 2016

Dare to be - Uskalla olla

 Suuri merkitys mulle ja toivon olevan tärkeä myös jokaiselle muulle itsensä kanssa. Nyky maailma on hurja ja kaikille ei ole itsestään selvyys olla sinut tunteiden, ajatusten, ulkonäön saati erilaisuuden kanssa. Jatkuvasti tulee vastaan otsikoita miten entistä enemmän jo todella nuoret kamppailee kaikenmoisten paineiden vallatessa pään. Haetaan hyväksyntää vaikka millä tavoin ja koitetaan ahtautua muottiin jossa niin moni on. Miksi?

Uskon että jokaisen ihmisen onnellisuus on ennenkaikkea kiinni siitä omasta "minästä" ja omista valinnoista. Mille antaa painoarvoa ja mille ei. Miks elää elämää egon kautta kun vois elää sitä hyväksymällä itsensä ja olemalla läsnä tässä hetkessä. Poistaa negatiivisuutta ympäriltä ja ahmia positiivisuutta sen tilalle. Vaikeina aikoina mieti kokonaiskuvaa, mikä on hyvin, voisitko tehdä jotain jotta olis paremmin? On rikkaus tuntea kaikkia tunteita. Myös kiukkua, surua ja vihaa. Kunhan niistä osaa myös irrottautua ja hyväksyä, oli se joskus miten hankalaa tahansa. On normaalia että me tehdään virheitä ja taito osata hyväksyä myös se että ei kukaan vaan ole täydellinen. Tuulta päin tyypit!Mä "tykkään" siitä henkilökohtaisesti että en oo täydellinen, enkä häpeä myöntää sitä. Jos mulla on huono päivä, sanon suoraan olevani tänään niin ärsyttävä että ärsyttää jo itseäkin jolloin yleensä jo alkaa naurattamaan. Onneksi näitä päiviä on nykyään varsin harvassa koska en jaksa ottaa stressiä ja otan ennemmin överi huumaa kaikesta pienestä positiivisesta (esim. vaikka siitä miten hyvältä ilma tuoksuu sateen jälkeen tai miten musiikki saa mut hullun hyviin fiiliksiin..En oo 5-vuoteen juonut edes alkoholia nollatakseni joskus pään, pystyn olemaan yhtä kaheli loppuillasta, ihan vaan veden voimin. Mutta mun mielestäni jokaisen on hyvä kuitenkin nollata juuri sillä tyylillä joka paras itselle.) kuin että lähtisin negatiiviseen kelkkaan sumuttamaan mieleni. Pyrin näkemään ne kaikki pienetkin ilon aiheet joita tulee jatkuvasti joka tuutista kun vaan hengittää tässä hetkessä ja kuuntelee omaa kehoa ja aistii tuntemuksia. Teen muutoksia jos joku ärsytys saa vallan koska mulla on avaimet tehdä se muutos nyt eikä odottaa että joku tekisi sen mun puolesta. Oon tarpeeks hyvä näin, hyväksyn itseni ja uskallan olla sitä mitä olen. Janoan kehittyä jotta ymmärtäisin muita ihmisiä ja asioita entistäkin paremmin. En pelkää olla eri mieltä, nautin kuulla uusia näkökulmia, joista taas kerran voin oppia ja ajatella entistäkin avarakatseisemmin. Mulle on sydämen asia auttaa ja tehdä asioita toisten eteen, enkä koskaan tee sitä mielistelläkseni jotain tai odottaen saavani jotain takaisin. Ei mun tarvitse, haluan olla hyvä muille ja itselleni.

Ja mitä ulkonäköön tulee, mun mielestä jokainen on kaunis omalla tavallaan ja se näkyy myös muille siitä hetkestä lähtien kun uskaltaa olla sitä mitä on.

Ole rehellinen itsellesi, muille. Ole aito ja just niin huikea erilainen ihminen. Kanna itses kunnialla läpi elämän polun, opi kivikoista ja nauti pehmeästä pumpulista jalkojen alla.

Koska oot viimeksi kävellyt ilman kenkiä lämpimällä hiekalla, kastanut varpaat rantaveteen ajatellen miten mielettömältä se oikeesti tuntuu. Katsonut lasten riemua ja ottanut oppia niistä. Entä se tyyppi sun vieressä jos sellainen on? Mieti aina ensin voisitko kehittää itseäsi ennemmin kuin odotat muutoksia toiselta. Antakaa tilaa kun toinen sitä tarvitsee.

Uskalla olla ja heittäydy hetkiin.

-Elisa
6 kommenttia on "Dare to be - Uskalla olla"
 1. Sulla on kiva blogi ja hvviä reseptejä.. :)

  VastaaPoista
 2. noh monasti kesällä tulee dallailtua paljain jaloin se antaa paljon eirtuntemuksia kävellä kuumalal lattialla lisäksi se kovettaa jalkapohjii käveleen erialustoilal saa luonnon omat kengät :) onhan se välillä överii myöskin kun on plajon eirtuntemuksii mut siinä on kyl lankakin oppii käsitteleen nopeessa syklissä kaikkai tunteita mitä nopeemmin ne tulee pintaan sulle ja onha nse hienoo koko ajan täyttä elämää ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, mahtavaa kun muutkin nauttii ihan vaan siitä miltä maan pinta tuntuu! :) Ja ei ollut mitään genre rajoituksia musiikissa, mistä saa parhaat fiilikset minäkin hetkenä niin sitä sitten kuuntelen! :)

   -Elisa

   Poista
  2. näin just mulal on viellä se et tietää jsut mikä fiilis tulossa ja siihen valitsen oikeeta musaa syventääkseni jsut sen hetkistä tunnetta :)

   Poista
 3. ainiin kuuntele tuubista.
  dexter britain raising. viddu se saaa kaupunki miljöön vaikuttaa kauniilta ja ne toiveet mitä voi toteuttaa saa varmuutta oliko sulla enre rajoituksii musassa?

  VastaaPoista