keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Valon pilkahduksia

Rakastan valoa ja siitä syystä tämä tänne tuleva talvi ei tarjoa itselleni niin mieluista ympäristöä (joka syksyinen muutto parikymmentä astetta lämpimämpään jaksaa pysyä haaveena vuodesta toiseen. En kyllä ole haavetta sen pidemmälle myöskään vienyt jostain syystä. hmph..). Näin ollen koitan keskittyä tekemään hetkistä hyviä, kyllä se kesä sieltä taas tulee. Talvi ei taida itsekään tietää mikä sen osa on täälläpäin suomea, pimeä, märkä, liukas sekä otollinen ympäristö pöpöjen jylläämiselle.  Muutaman tunnin päivästä valo kurkkaa ja näyttää kauneimman osan luonnostaan, se on aikaa josta koitan saada jotain irti (huonosti kyllä, sisällä töitä tehden mm.)! Mutta kun oikeaan aikaan viikonloppuisin saa aikaiseksi lähteä ulkoilemaan tai sisällä ollessa siirtää verhot sivuun ja sälekaihtimet ylös, on luonnonvalo viimisenpäälle.

Eilen pääsin töistä jo kahdelta, kiiruhdin hakemaan Veetä hoidosta kamerat laukussa valmiina ja mentiin nappaamaan muutama kuva siitä, mitä kuitenkin hetken valo tarjoaa. Vee on tykästynyt kuvaamaan vanhalla digi-kameralla lähes mitä tahansa. Joten tästäkin on kehittynyt jollain lailla yhteinen juttu, kun sopiva aika valon kera löytyy. Itse kuvaan omalla kameralla ja Vee pienellä omallaan omia kuvia.

Harvoin käyn kurkkaamassa kunnon talvea Suomen pohjoisemmalla puolella hyvien kelien helliessä, mutta pitäisi! Lumipeite tuo päiviin ihan erilaisen fiiliksen, sen narskunta kenkien alla, eri ulko aktiviteetit sekä silmiä siristävä aurinko! Miten siistiä on heittää aurinkolasit silmille talvella? Siinäkin on vaan oma juttunsa joka saa mut hymyyn joka ainut kerta! (unohtamatta kunnon varusteita ulkoiluun tietysti.)

Mutta tosiaan, vuoden pimein päivä ohitettu ja kohta jo päivitellään miten Juhannus tuli ihan yhtäkkiä. Sitä ennen saadaan nauttia lopputalvi päivä päivältä valon lisääntymisestä ja kauniista keväästä muutaman kuukauden päästä. Ja eihän sitä tiedä vaikka kunnon talvi tulisi vielä käymään täälläkin.

Kaikessa on aina omat puolensa. Kuten että appelsiinit maistuu talvisin niin niin hyvältä!





-Elisa








Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti