lauantai 21. tammikuuta 2017

Pysähdy

Mitä jos hetkeksi lopettaisit kaiken sen mikä vähääkään vaatii sinulta jotain. Antaisin itsellesi luvan lopettaa suorittamisen, antaisit tilaa jokaiselle sisään sekä ulos tulevalle hengitykselle kehossasi. Unohtaisit hetkeksi minne seuraavaksi olet menossa, mitä seuraavaksi pitäisi tehdä. Pystyt palaamaan  takaisin ihan pienen hetken kuluttua.

Vedä nenän kautta keuhkot täyteen ilmaa niin että se tuntuu ihan vatsanpohjassa saakka. Päästä suun kautta rauhassa ulos, niin että kuulet hengityksen. Rentouta hartiat ja tunne koko kehosi. Miten jokainen jännitys kehossa pikkuhiljaa helpottaa. Moni jännitys jota ei normaalisti edes huomaa.

Näin yksinkertaista on rentoutuminen, hetkellinen kehon kuormituksen sekä mielen suorittamisen häätäminen. Yksi helpoimmista rentoutus menetelmistä, sekä stressin lieventäjistä. Käytämme kehon lihaksia ihan pienissäkin liikkeissä jatkuvasti ja unohdamme hyödyntää pieniä hetkiä jotka voisi helpottaa ja rentouttaa niin mieltä kuin itse kehoakin. Tai ehkä emme ole tulleet edes ajatelleeksi miten yksi pieni harjoitus voisi helpottaa. Yksi pieni hetki voi tehdä ihmeitä. Oli se yksi syvään hengitys tai kymmenen. Yksikin on parempi kuin ei yhtään.

Hengitä hetki itsellesi, missä ikinä oletkin.











-Elisa

3 kommenttia on "Pysähdy"
  1. Vastaukset
    1. Voi, kiitos paljon Ulla! :) Aurinko pääsi eilen nousemaan niin mielettömän kauniina että oli pakko lähteä lähemmäs nappaamaan muutama kuva, ennen hetken häviämistä. <3

      Poista