maanantai 15. kesäkuuta 2015

Appelsiini-sitrus juustokakku (L, GL)

Ihana raikas juustokakku, tulevan kesän ehdoton suosikkini. Tässä ohjetta teillekkin!



Pohja:
Semper kolakeksit 250g
50g voita sulatettuna

Hienonna keksit muruiksi, sekoita sula voi joukkoon ja painele irtopohjavuuan pohjalle tasaiseksi. Laita pohja jähmettymään kylmään, tehdessäsi kakun täytteen.





Täyte:

7kpl liivatelehteä
3kpl valkuaista
200g appelsiini tuorejuustoa
1prk valio eila sitruunarahkaa (L)
4dl vispikermaa tai kuohukermaa
1kpl limen mehu puristettuna joukkoon

1,5rkl mehua

  1. Laita liivatteet likoamaan jääkylmään veteen niin että ne peittyvät kokonaisuudessaan.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  3. Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto, rahka sekä lime.
  4. Sekoita valkuaiset kerma, rahka, tuorejuusto seokseen.
  5. Laita kattilaan kiehumaan 1,5rkl mehua, purista liivatteista vesi pois ja lisää kiehuvaan mehuun joka nostettu pois kuumalta levyltä. Jäähdytä sekoittaen liivatetta hetki.
  6. Liivatteen hieman jäähdyttyä sekoita se kunnolla sekoittaes täytteeseen.
  7. Kaada täyte keksipohjan päälle, peitä tiukasti asetetulla kelmulla ja odota 3h jonka jälkeen kakun päälle laitetaan appelsiini renkaat ja kiille.




Appelsiini päällinen:

  1. Laita 3kpl liivatetta kylmään veteen likomaan
  2. kuori 3kpl appelsiinejä veitsellä (näin saat turhat "roskat" appelsiineista pois), leikkaa kiekoiksi
  3. Asettele renkaat kakun päälle keskeltä aloittaen kohti reunaa, viimeiseen reunaan asettele puolikkaan renkaat.
  4. Laita 1,5rkl mehua kiehumaan, purista liivatteista liika vesi pois ja sekoita kiehuvaan nesteeseen kattilan ollessa poissa levyltä.
  5. Jäähdytä liivate kaatamalla joukkoon 1,5dl tuorepuristettua appelsiinimehua.
  6. Laita kakku alustalle jolla saat sen siirrettyä mahdollisimman pienin liikkein jähmettymään kylmään.
  7. Kaada appelsiini-liivate neste hitaasti appelsiinien päälle. Aseta tiukka kelmu ja nosta kylmään jähmettymään
VINKKI. Kakun siirto pääli kiillettä laittaessa varoen on tärkeää, sillä kakun täyte voi muuten sekoittua kiilteeseen joka ei näytä hyvältä sen jähmetyttyä.






-Elisa
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti