lauantai 10. tammikuuta 2015

Vohvelit (ei sokeria) GL,L

Heippa kaikki ihanat! Näin viikonlopun kunniaksi päätin jakaa yhden herkkureseptin jonka voi toteuttaa melkoisen terveellisin aineksin ja melkeinpä mistä jauhoista tahansa! Vaihtoehto on myös lisätä kunnon voita ja sokeria! Mitä nyt itse sitten haluaakin.. ;)
 
 
Ainekset:
5dl maitoa L (voi korvata myös manteli, hasselpähkinä jne maidolla)
2kpl munaa
1dl riisijauhoja
1dl kaurahiutaleita (gluteenittomia)
1dl gluteenitonta jauhoseosta
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
0,5dl öljyä (joka kestää kuumentamisen) (voi vaihtaa 50g voita/margariinia)
+ 5dl sokeria jos mieli tekee

Sekoita ainekset keskenään ja anna taikinan tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia ennen paistoa! Ohjeesta tulee 10kpl herkku vohveleita!

VINKKI. Sekoita taikinaa vispilällä aina ennen kuin kaadat uuden annoksen vohveliraudalle.
Jauhoja voi muuttaa oman mielen mukaan kunhan määrä pysyy 4dl! Onnistuu melkein millä yhdistelmillä tahansa! (kaurahiutaleita en kuitenkaan enempää laittaisi.)
 
Tarjoile esim. marjojen ja hunajan kera. Tai hillon ja kermavaahdon! Miksei vaahterasiirapin.. ;)








 


-Elisa

Related Post:

  • Kinuski-päärynärahka kakkuSuussa sulavan ihana ja kesäinen kakku. Myös kovin helppo ja nopea tekele jollei jähmettymis aikaa lasketa. :) Ohjeen voi toteuttaa myös gluteenittomana vaihtamalla tavalliset dige… Read More
  • Kana-kesäkurpitsa piirakka GL, LElikkäs tässä tämä ohje josta mainitsin viime tekstissä. Piiraan koostumus oli mielestäni hyvin onnistunut ja pysyi kasassakin jääkaapissa olon jälkeen leikatessa kun oli päässyt k… Read More
  • Mansikka-juustokakkuTein viikonloppuna pikkusiskon 18-vuotis juhlille mansikka-juustokakun joka onnistui omasta mielestäni todella hyvin ja kehujakin se sai joten suosittelen kokeilemaan! Pohja: 18… Read More
2 kommenttia on "Vohvelit (ei sokeria) GL,L"
  1. Miks mun vohvelit ei näytä tolta? :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lupaan että tällä ohjeella näyttää!! ;) Kunhan osaa sekoittaa kyseiset ainekset, antaa tekeytyä puolisen tuntia kylmässä ja kaataa taikinaa niin että jokainen sydän peittyy! Lopussa vielä käännän yleensä vohvelin ympäri jotta paistopinta olisi mahdollisimman kaunis molemmin puolin! :)

      Poista