sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Tosca-omenakakku GL, L

Löysin aivan mielettömän ihanan Tosca-kakun ohjeen jonka toteutin hieman muokkaamalla ohjetta. En tiedä miten paljon voisin tätä ohjetta kehua sillä tämä todella on super herkku! Jollen olisi tarkka siitä mitä syön (sairauteni takia) olisin varmasti vetänyt kerralla koko kakun mut täytynee antaa masulle armoa! ;) 

Ja vaikka kyseessä on mantelikuorrutteinen kakku, niin ei manteli maistu lähes ollenkaan koska sokeri ja voi on karamellisoinut kuorrutteen niin että mantelinmaku ei ole vahva vaan makean karamellinen. Joten kannustan kokeilemaan vaikka mantelinmaku ei olisikaan mieluisin.




Ainesosat:

Gluteeniton toscakakku
100 g voita tai margariinia
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
3rkl maitoa
1kpl kuorittu ja raastettu omena.

Rasvaa ja gluteenittomia korppujauhoja vuoan jauhottamiseen

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija n. 25cm) pohjalle, rasvaa ja jauhota vuoka. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri, lisää joukkoon jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe, sulatettu rasva sekä lopuksi maito ja omena. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 25 minuuttia. Valmista kakun paistumisen aikana kuorrutus

Kuorrutus:
100 g voita /margariinia
1 dl sokeria
2 rkl maissijauhoja
2 rkl maitoa
70 g mantelilastuja

Sekoita ainekset kattilassa. Kuumenna varovasti koko ajan sekoittaen, kunnes kaikki aineet ovat sekaisin ja seos sakenee. Levitä kuorrutus kakun päälle ja paista kakkua vielä noin 10 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.
paistettu pohja ennen mantelitäytettä

manteli,voi, sokeri massa kuumentumassa.

Valmis herkku.


Tätäkin tuotosta oli toteuttamassa Poikani sekä mukaan saatiin vielä siskon poika (kummipoikani 09/2010). Pieniä juttuja ja ihania muistoja rakennetaan huomaamattaan. Kummipoika kertoi tohkeissaan miten kotonakin pääsee aina leipomaan äidin kanssa. Nää on niitä parhaita juttuja mitkä jää mieleen vanhetessaankin. Sotkut saa aina siivottua. ;)

-E
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti